Un jove de 24 anys vestit de Joker ha atacat els passatgers al metro de Tòquio aquest diumenge. A conseqüència de l’atac 17 persones han resultat ferides. El fet ha tingut lloc mentre nombrosos passatgers es dirigien al centre de la ciutat per a la celebració de Halloween. La policia ha detingut el sospitós al lloc dels fets.

Entre els ferits, un home de 60 anys en estat crític i inconscient després de ser apunyalat. Respecte a l’atacant, alguns testimonis afirmen que també ha escampat un líquid al tren i ha iniciat un incendi. Un vídeo divulgat a Twitter mostra precisament els passatgers sortint d’un vagó i, segons després, l’inici del foc. Un altre vídeo mostra els passatgers sortint precipitadament per les finestres del metro per accedir a l’andana on el tren ha fet una parada d’emergència.

Amb un ganivet llarg

Un testimoni ha afirmat que creia que tot formava part d’una broma de Halloween, fins que ha vist diversos passatgers corrents presos del pànic. «Llavors he vist un home caminant, movent un ganivet llarg» en què hi havia sang, ha descrit.

Segons un altre vídeo, l’atacant vestia amb pantalons i americana lila i una camisa verda brillant, semblants a les que porta el Joker, assegut en un vagó buit fumant un cigarret, amb les cames encreuades i aspecte tranquil. Els mitjans locals han informat més tard que el sospitós ha confessat a les autoritats que «volia matar persones per poder ser condemnat a mort». L’atac ha tingut lloc a les vuit del vespre, hora local, en la línia Keio amb destinació Shinjuku, l’estació de tren més transitada del món.