La vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, ha explicat en un acte que s'ha celebrat aquest dissabte a València al voltant dels lideratges femenins en els partits d'esquerres que això és el "començament d'alguna cosa meravellosa". Díaz s'ha mostrat molt il·lusionada de reunir-se amb dones que admira i ha reconegut que "hi havia molta expectació" per aquesta trobada.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha deixat clar que "som moltes i som majoria les que pensem que una altra política és possible". L'acte, en format conversa i amb el lema 'Altres polítiques', ha aplegat Yolanda Díaz, Ada Colau, Mónica Oltra, Mónica García i Fatima Hamed Hossain.

Les cinc líders polítiques que han participat en l'acte al teatre Olympia de València han insistit en el fet que la intenció de la iniciativa era simplement reunir-se, debatre i escoltar. Tot i això, Díaz ha exclamat que està "il·lusionadíssima" de reunir-se amb dones que estima i admira i creu que "la gent està esperant coses diferents". "Sabia que hi havia molta expectació, no hem fet res més que un humil acte. És el començament d'alguna cosa meravellosa", ha reblat.

Des de la diversitat

El diàleg, que portava per títol 'Altres polítiques', ha comptat també amb la participació de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha reconegut sentir-se "desbordada per les expectatives". Colau ha dit que "ens encanta ser diverses i posar-nos d'acord des de la diversitat" i ha defensat que cal "treure la política de la batalla de l'electoralisme i de les sigles".

Per la seva banda, la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, preguntada sobre l'absència d'altres figures femenines en el debat, ha expressat que "hi som totes les que hi som, però representem a moltes més que no hi són". En la seva intervenció, Oltra ha dit que totes cinc líders polítiques tenen com comú la "valentia": "S'ha de ser valent per estar a la nostra posició i enfrontar-nos a tot allò a què ens enfrontem". "Caminem juntes des de la diferència, l'escolta i l'amor", ha apuntat la política valenciana.