Luiz Inácio Lula da Silva i Jair Bolsonaro s'enfrontaran en una segona volta de les eleccions presidencials, ja que cap dels candidats ha superat el 50 % dels vots en aquesta primera volta que s'ha celebrat aquest diumenge al Brasil.

Amb el 97,07 % dels vots escrutats, Lula da Silva, líder del Partit dels Treballadors, s'ha perfilat com a guanyador de la primera volta, en aconseguir el 47,88 % de les paperetes --més de 54,8 milions de vots--.

Mentre, l'actual president sortint i líder del Partit Liberal, Bolsonaro, ha obtingut el 43,68 % --més de 49,7 milions d'electors--, segons les dades difoses pel Tribunal Suprem Electoral.

La diferència entre els dos principals candidats es redueix a poc més de quatre punts percentuals, tal com indica el recompte de la pràctica totalitat de les urnes.

Després que el també expresident del país s'hagués situat per darrere de Bolsonaro durant la meitat del recompte, Lula ha aconseguit avançar al seu rival. Malgrat això, tots dos s'han quedat prop del 50 % necessari per evitar la segona volta.

Els sondejos previs a les eleccions situaven Lula molt per davant del seu adversari, ja que pronosticaven, fins i tot, que guanyaria la presidència en la primera volta.

Simone Tebet, en el tercer lloc, ha assolit el 4,22 % dels vots. Per la seva banda, Ciro Gomes, en el quart lloc, ha obtingut el 3,06 %.