La mascareta només serà obligatòria en centres sanitaris, residències i farmàcies

A partir del 7 de febrer ja no s'haurà d'utilitzar en el transport públic

La mascareta serà obligatòria en centres sanitaris, residències i farmàcies

La mascareta serà obligatòria en centres sanitaris, residències i farmàcies

EFE

Les mascaretes deixaran de ser obligatòries la setmana que ve també en establiments sanitaris com a òptiques o ortopèdies, a més d'en els transports públics, però caldrà continuar posant-les-hi en centres sanitaris i sociosanitaris i a les farmàcies.

Així ho ha traslladat als consellers la ministra de Sanitat, Carolina Darias, durant la reunió del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, que s'està celebrant aquest dijous i en la qual els està explicant els detalls del reial decret que portarà al Consell de Ministres dimarts que ve.

Segons informen a EFE fonts de l'Interterritorial, Darias ha aclarit que les mascaretes deixaran de ser d'ús obligatori, a més d'en els transports públics, en establiments sanitaris com a òptiques, centres d'audiometria o ortopèdies, on fins ara calia portar-les.

No obstant això, caldrà continuar posant-la-hi en centres de salut, hospitals, residències i altres centres sanitaris i sociosanitaris, siguin treballadors o visitants, així com en farmàcies.

La modificació de la norma que aprovarà el Govern dimarts que ve entrarà en vigor quan es publiqui en el BOE, previsiblement l'endemà.