Sudàfrica demanda Israel per genocidi davant del principal òrgan judicial de les Nacions Unides

Inicia un procediment davant de la Cort Internacional de Justícia i demana mesures provisionals

Imatge d'arxiu de la guerra de Gaza

Imatge d'arxiu de la guerra de Gaza / Europa Press/Omar Ashtawy

ACN - Redacció

La República de Sudàfrica ha demandat l’Estat d’Israel per genocidi davant del principal òrgan judicial de les Nacions Unides, la Cort Internacional de Justícia. Sudàfrica ha presentat el procediment per presumptes violacions per part d’Israel de les seves obligacions en virtut de la convenció sobre la prevenció i el càstig del delicte de genocidi, i demana al tribunal mesures provisionals. Segons la sol·licitud, els actes i “omissions” d’Israel “tenen caràcter genocida” perquè pretenen “destruir els palestins a Gaza” com grup nacional, racional i ètnic. La conducta de l’Israel, continua, “està violant les seves obligacions derivades de la Convenció del Genocidi”.

A més, el sol·licitant apunta que des del 7 d’octubre del 2023, Israel “no ha aconseguit prevenir el genocidi i no ha perseguit la incitació directa i pública al genocidi”, implicant-se en actes genocides contra el poble palestí a Gaza.

Sudàfrica demana mesures provisionals per “protegir-se contra un dany encara més greu i irreparable dels drets del poble palestí” i garantir el compliment d’Israel de les seves obligacions en virtut de la Convenció del Genocidi”.