Si cada matí menjo bolleria industrial per esmorzar a primera hora, com puc canviar-ho? Crec que la xocolata em va molt bé de bon matí i per això la prenc

Sabem que la brioixeria (industrial o casolana) engloba productes ultraprocessats rics en greixos saturats, sucres i farina refinada. Sabem que és un còctel poc saludable i que no s'han de consumir a diari.

Caldria substuir-ho per entrepans on de farciment no predominessin precisament els derivats carnis, sinó els següents aliments

derivats lactis: formatges frescs (tipus Burgos i Mozzarella), formatges tendres, curats i semicurats, formatges d'untar

productes de la pesca: bonítol i tonyina, anxoves, sardinetes, salmó fumat

patés vegetals: hummus (cigró), guacamole (alvocat), olivada (olives), tahini (sèsam)

addició de verdures/hortalisses (brots frescs, tomata, cogombre, ceba, pebrot) + olives

truita a la francesa

codonyat i confitures casolanes (millor sense sucre afegit)

I aquest entrepà complementar-lo de llet o derivat lacti tradicional (en tenim alguns llistats per a incorporar a l'entrepà) i una ració de fruita fresca (millor sencera, i no en suc, batut o liquat) o bé dessecada

Al principi pot ser que costi fer el canvi, però caldria crear l'hàbit

Respecte l'efecte fisiològic del cacau, es pot trobar més informació en aquesta resposta.