Vaig signar un contracte i ara m´ha sortit un comprador més bo. S´ha de pagar el que posa al contracte si es tira enrere?

30-01-2016Meneame

Bona tarda,el meu germa, economicament molt malament, te un terreny, resulta que li varen sortir un comprador el qual li oferia una cantitat molt baxa. Ell va signar un contracte i aquet comprador li va donar uns diners en ma, perque no es tires enredera. Ara li ha sortit un áltre comprador dona-li el triple que aquell, ell s´ha tirat enredera del primer.Las mevas preguntas son:Te que pagar el que posa el contracte si es tira enredera o pot desmustra que aquet degut del seu problema economic s. ha aprofitat d’éll? pagan molt menys del preu del mercat? Joan

Les obligacions que neixen dels contractes tenen força de llei entre les parts, i s’han de complir de conformitat amb el que s’hagués pactat. Dit això, la legislació catalana preveu que es pugui rescindir un contracte de compravenda d’un bé immoble si el preu pactat és inferior a la meitat del just preu de l’immoble. Per aquesta raó, hauríem de conèixer més detalls per respondre de forma adequada a la seva pregunta.

Joan BLANCO GINÉS
Advocat
PRAT SÀBAT ADVOCATS