Entre el mar i la muntanya, al peu de les Gavarres i del Massís de Cadiretes, Llagostera i el seu entorn són ideals per practicar el senderisme i l´excursionisme, amb un munt de rutes per fer a peu, en bicicleta o a cavall. Llagostera és un lloc de pas de la Via Verda que uneix Olot amb Girona i amb la Costa Brava (Ruta del Carrilet), un camí exclusiu per a vianants i cicloturistes, amb un pendent molt suau i accessible. Precisament l´Oficina de Turisme de l´Estació, on es pot trobar tot mena d´informació, està situada al pas de la Ruta del Carrilet albergada en l´edifici de l´antiga estació del tren.

La Ruta del Carrilet travessa paratges de gran importància paisatgística, ecològica i cultural. Tots aquests indrets es poden descobrir a través de visites guiades que porten a descobrir el nucli antic de Llagostera, el seu entorn, així com les llegendes que s´amaguen pels seus racons. A més, el municipi disposa d´un ampli patrimoni arquitectònic com la Muralla, catalogada com a Bé d´Interès Nacional.

Una passejada pel nucli antic de Llagostera permet fer un recorregut per nombrosos edificis amb un important interès històric. La Ruta de la Muralla inclou, entre altres, l´església parroquial de Sant Feliu(segle XVII), el castell (segle XIV-XV) i el mirador de la plaça del Castell, que ofereix al visitant una visió de les Gavarres i el Prepirineu. Al llarg dels carrers del centre, també es troben edificacions d´estil modernista, noucentista o bé fruit de l´esplendor econòmic sorgit de la indústria surotapera del segle XIX i XX, que configuren l´anomenada Ruta Arquitectònica.