El Cassà va fer quatre gols i es va emportar el derbi. Fins aquí res a dir, però la veritat és que tot i els mèrits dels de Robert Vila el Vilajuïga va acabar el partit preguntant-se que hauria pogut passar si l'àrbitre no hagués tingut el protagonisme que va tenir. Una vermella directa al visitant Miki Soler, en el minut 20, va deixar molt tocat el Vilajuïga que es va acabar d'enfonsar abans del descans quan l'arbitre va xiular un penal que gairebé ningú més va aconseguir veure.

Després d'uns primers minuts amb molta igualat, una errada del porter del Cassà Fran va estar apunt de provocar un important ensurt als locals. Però el Vilajuïga no ho va saber aprofitar per marcar. Pocs minuts més tard vindria una de les jugades clau del partit. El davanter visitant Miki Soler veuria la vermella directa per un presupmpte cop de colze a un jugador. del Cassà. El Vilajuïga es quedava amb només 10 jugadors i, a continuació, Francesc Guitart aprofitaria el desconcert dels empordanesos per marcar (1-0, m.23). Amb un superioritat númerica, el Cassà va apretar més generent algunes oportunitats de gol. Aquest, però, no va arribar fins que unes mans del Vilajuïga en una jugada molt embolicada dins de l'àrea van ser vistes com penal per l'àrbitre. Ningú més ho va veure així, però Javi Revert el va transformar (2-0, m.37). Abans del descans, Revert i Guitart encara van tenir algunes oportunitats més per marcar mentre que el Vilajuïga,tot i jugar amb deu, també en va tenir un parell de prou clares. En la primera, els de "Napo" Cayuela no van saber aprofitar un contracop i en la segona la jugada va acabar en falta de l'atacant.

Després de la represa, ni el marcador ni l'àrbitre van desanimar el Vilajuïga que va continuar apretant i buscant retallar distàncies amb un futbol alegre. El Cassà, però, va tornar a colpejar. Un xut de lluny de Guillem Cornellà va significar el 3-0 en el minut 58. La desesperació pel marcador i, sobretot, per l'arbitratge ja començaven a pesar als empordanesos.

Amb aquest panorama, el Cassà va tenir suficients oportunitats per marcar el seu quart gol. Els de Robert Vila van perdonar i va ser el Vilajuïga el que mouria de nou el marcador. Un penal de Quim Boadas a Abraham va servir perquè Víctor fes el gol de l'honor per als de "Napo" Cayuela. En els instants finals, en una jugada d'estratègia, Chicho marcaria el 4-1 en un resultat final massa contundent pel que es va veure sobre el camp.