Ja ho deia Raül Agné. "El nostre inici de temporada és força positiu; però lluny de Montilivi cal millorar", anunciava dijous passat en fer balanç de les dotze primeres jornades de Lliga. Sense voler quedar malament amb el seu entrenador, la primera plantilla del Girona va fer gala del seu pobre bagatge com a visitant, va sumar una nova ensopegada fora de casa i va donar vida, com va fer amb el Múrcia, a un rival directe.

A Mendizorrotza, l'equip va ser incapaç de sumar els tres punts malgrat quallar una segona part acceptable. Els detalls van decidir un partit en què els gironins van veure's sorpresos per un gol d'Astudillo. L'heroica victòria davant l'Hèrcules de fa set dies va quedar ofegada amb la derrota d'ahir, la tercera que el Girona suma com a visitant en el que va de curs.

El resultat va confirmar que l'"assignatura pendent" d'aquest equip, com va reconèixer Agné, segueix sent lluny de Montilivi. Ahir, un nou desplaçament va traduir-se en un mal resultat. I això que l'inici de temporada augurava quelcom força diferent. L'estrena del Girona a la Segona Divisió A va ser per emmarcar. I, a més, com a visitant. A Vigo, els blanc-i-vermells van superar al conjunt local (0-1) en l'única victòria a domicili dels homes d'Agné.

Des d'ençà, els gironins han sumat 3 empats (Albacete, Llevant i Las Palmas) i el mateix número de desfetes (Còrdova, Múrcia i Alabès). Set partits com a visitants i una sola victòria demostren que el bon rendiment del Girona a Montilivi s'esfuma a domicili.

Així també ho expliquen les xifres golejadores. Els d'Agné només han marcat 5 gols i n'han rebut 9 (a casa, Ponzo només s'ha vist superat en dues ocasions). I ahir, per no trencar amb l'estadística, la derrota va anar acompanyada d'una nova sequera davant porteria. En les altres dues desfetes, a El Arcángel de Còrdova i a La Nueva Condomina de Múrcia, el Girona tampoc havia estat capaç de marcar cap gol.

En definitiva: dels 17 punts que l'equip ha sumat en les 13 jornades disputades fins al moment, només 6 s'han aconseguit fora de casa.

Una imatge que dista d'aquell equip sòlid que, ara fa tot just una temporada, va erigir-se com un dels millors conjunts visitants de la Segona Divisió B. Els gironins només van perdre 6 partits en tot l'any; 4 dels quals a Montilivi (Alacant, Sabadell, Oriola i Vila-real B). A fora, el seu rendiment va ser espectacular: només dues desfetes en 21 partits (els 19 de lliga i els 2 del play-off d'ascens a Segona A).

Amb catorze desplaçaments per davant, però, el Girona té temps suficient per millorar la seva "assignatura pendent".