Marc Coma (KTM) es va adjudicar la primera etapa cronometrada de la competició de motos del ral·li Dakar Argentina-Xile, disputada entre Buenos Aires i Santa Rosa de la Pampa, amb un avantatge de 22.05 minuts sobre el segon classificat, el polonès Jacek Czachor. El pilot català va recórrer els 371 quilòmetres en dues hores i 46 minuts, mentre que el francès Cyril Despres, vigent campió de la categoria de motos, va acabar l'etapa molt endarrerit, a 41 minuts de Coma.

El "raid" més important del món ahir es va iniciar en un nou escenari, el continent sud-americà, després que l'edició de l'any passat fóra suspesa per les amenaces terroristes. La primera etapa, amb 733 quilòmetres, 371 d'ells cronometrats, va partir de Buenos Aires i es va endinsar a la Pampa argentina fins a arribar a ribes del llac Don Tomás, a Santa Rosa. Malgrat no tractar-se d'un traçat gaire exigent per als pilots, Coma va treure un ampli avantatge sobre els seus rivals. Jordi Viladoms va ser vintè a 40:22 minuts de Coma.

En cotxes, Carlos Sainz va ser segon i "Nani" Roma vuitè. El Volkswagen Touareg de Sainz va recórrer els 371 quilòmetres cronometrats en dues hores i 38 minuts, 2:17 minuts més que el guanyador de l'etapa. El francès Stephane Peterhansel, vigent campió, va ser sisè a 4:54 minuts de Al Attiyah, mentre que Roma va arribar vuitè, a 5:11 minuts.

Avui els pilots afrontaran l'etapa més llarga del ral·li, amb 837 quilòmetres dels quals 237 seran cronometrats, en el que serà un traçat ràpid de sorra i terra amb uns llargs 600 quilòmetres finals d'enllaç fins a Puerto Madryn.