Japonès de naixement, dotat d'una alçada prominent (1,94 metres), davanter de referència, bon joc aeri... Les característiques per definir les qualitats d'Ibusuki Hiroshi com a futbolista han aparegut en nombroses ocasions durant les últimes setmanes. Sense haver-lo vist, mig Girona ja intueix com el nipó es mou sobre la gespa. Malgrat això, les incògnites que defineixen la seva personalitat, inquietuds i aficions encara són tot un misteri. Seria bo, doncs, descobrir-ho.

En poques setmanes, la seva vida ha girat 180 graus. Fa ben poc vivia al Japó i ara s'ha d'adaptar a Girona. Hi ha un gran canvi?

Girona és totalment diferent d'allà on vivia. És cert que l'ambient és força similar, perquè és tranquil. Però la meva ciutat la doblava pel que fa al nombre d'habitants.

Després de fer-hi una volta, què li ha semblat el que ha vist de la ciutat?

M'ha agradat molt. Crec que és molt bonica. El que més m'ha impressionat ha estat la Catedral. Però també cal tenir en compte l'estadi de Montilivi (somriu).

En coneixia alguna cosa?

La veritat és que no.

Llavors, quan van comunicar-li l'interès del Girona, què va fer?

En primer lloc, em va sorprendre. Sempre m'ha cridat l'atenció Espanya, un país de futbol, i em va fer molta il·lusió saber que anaven darrere meu. També he de confessar que vaig informar-me a Internet sobre l'equip i la ciutat.

Ara haurà d'adaptar-se a una nova vida. Serà molt diferent de la que portava al Japó?

Doncs no ho sé. Allà tampoc tenia un dia a dia gaire complex. Feia el que fa un noi normal de la meva edat. Estudiava batxillerat i a la tarda m'entrenava, res més. Ah, i als caps de setmana em tocava partit, és clar.

A part d'això, suposo que deu tenir algunes aficions. Quins són els seus "hobbys" preferits?

M'agrada força anar a comprar roba, sabates... també dormir (riu). Però el que realment m'agrada és anar a pescar.

De veritat? Prefereix anar al mar o al riu? Perquè aquí a Girona ho pot fer de les dues maneres...

Prefereixo al mar. Sincerament, m'agradaria anar a pescar un dia d'aquests per aquí.

Serà un primer pas per adaptar-se a la ciutat, suposo.

Sí, la veritat. Tinc ganes d'adaptar-me a aquesta nova vida com més aviat millor.

Quines són les seves prioritats?

Ara mateix el que més m'interessa és aprendre l'idioma. El castellà, però sobretot el català.

I els estudis?

Faré el mateix que feia al Japó, el batxillerat. Després ja no ho sé. Fins que no conegui l'idioma i tingui les coses més clares no pensaré seriosament en els meus futurs estudis.

El seu futur, doncs, és el futbol?

Sí. M'agrada viure el present i ara mateix no tinc altra cosa al cap que el futbol. I, evidentment, defensar els colors del Girona.