S'han acabat les proves. Els resultats de la pretemporada no han sigut els esperats, però això ja és aigua passada i és a partir d'avui que el Girona de Cristóbal Parralo ha de començar a donar alegries a l'afició. La Lliga Adelante s'obre aquesta tarda i a Montilivi hi arribarà un equip nou d'aquest any a Segona Divisió, el Cartagena, que a priori surt amb els mateixos objectius que els locals: salvar la categoria com més aviat millor per posteriorment plantejar-se si pot buscar objectius més ambiciosos. Cristóbal va dirigir ahir a la tarda la darrera sessió d'entrenament a l'annex de l'estadi (en tota la setmana no han trepitjat la gespa de Montilivi per intentar recuperar-la en la mesura que sigui possible), i ja va advertir que considera "primordial" tenir un bon debut. Segons ell, "a casa no hem de deixar escapar gaires punts".

L'entrenador només va confirmar les baixes segures per lesió d'Hiroshi, Chechu i Òscar Álvarez. Bernaus i Cañas, que durant la setmana s'han exercitat a part, estan a la seva disposició, com també Juanma, un extrem arribat del Cadis aquest estiu que gairebé no s'ha vist durant la pretemporada per culpa d'una intervenció a l'espatlla. Tots els jugadors disponibles estan citats aquesta tarda a l'estadi i serà aleshores quan es farà pública la convocatòria. Moha, que arrossega des de fa dies un cop al peu que ja li va impedir jugar contra l'Espanyol en l'amistós de dissabte passat, és dubte.

Hi ha diverses incògnites sobre quin pot ser l'equip que presenti el Girona aquesta tarda. Cristóbal, ahir, no va voler explicar res de l'onze ni tampoc el sistema que utilitzarà "per no donar pistes al rival". De totes maneres, no seria descartable pensar que el tècnic esculli un 4-2-3-1. Kiko Ratón o Peragón podrien ser els homes més avançats, amb Gerard de mitja punta, Juanma i Gabri per les bandes, i un doble pivot format pels clàssics Matamala i Dorca. A la defensa, la parella de centrals podria estar intengrada per Rangel i Tortolero, amb Josep i Migue als laterals. A la porteria també hi ha dubtes. Jorquera va arribar tot just dijous, però Cristóbal va admetre ahir que està preparat per jugar. El tècnic va assegurar que ja té clar qui farà sortir d'entrada, però no ho va voler dir públicament. Pels pocs entrenaments que ha fet amb el grup, es podria pensar que Jorquera pot estar a la banqueta i que Mallo jugarà.

Un any després del gol de Jaume Duran que va donar la victòria al Girona al camp del Celta en el seu partit de debut a Segona la temporada passada, tothom firmaria la mateixa estrena. L'equip ha canviat força, però l'objectiu segueix siguent el mateix: consolidar-se a la categoria, un fet que passa per salvar-se sense angoixes. El Girona té un inici de temporada prou complicat (Cartagena, Nàstic, Rayo i Reial Societat), i sempre seria un bon cop moral encarar les properes jornades sabent que el sarró de punts ja s'ha estrenat.