El projecte de la refundada Unió Esportiva Figueres segueix amb pas ferm i complint tots els objectius. Després d'escapar-se l'ascens la setmana passada (1-0) del camp del Tossa, l'equip empordanés no va deixar passar ahir una segona oportunitat per pujar a Regional Preferent a falta de tres jornades. La festa, a més, va ser a Vilatenim, en plenes festes de la Santa Creu.

El bloc de Marcel·lí Coto necessitava una victòria, i la va aconseguir sense massa dificultats. Amb un 3-0 contra el Bosc de Tosca, els figuerencs assolien el tercer ascens consecutiu, que a la vegada permet ser més a prop de Tercera, l'objectiu de la junta. Ho admetia el president Pere Aguado després de la celebració: estem satisfets per l'ascens, però l'objectiu és arribar a Tercera Divisió. La gent de Figueres pot estar segura que la setmana vinent ens posarem a treballar per confeccionar una plantilla competitiva que tingui les garanties suficients per fer un salt més la temporada vinent". Tanmateix, el màxim responsable del club, reconeix que "a partir d'ara les coses ja no seran iguals de senzilles que fins ara, a Preferent no ho tindrem gens fàcil".

La temporada de la Unió començava el passat 13 de setembre al camp del Ripoll amb una victòria per 1-2. Ja aleshores l'equip empordanés era el gran favorit per aconseguir el títol de Primera Regional i ascendir a Preferent. La Unió va haver-se de refundar a les catacumbes del futbol (Tercera Regional) després que l'últim president del Figueres SAE, Enric Flix, decidís a finals de la temporada 2006/07 traslladar-ne el domicili social a Castelldefels. El club va passar de Segona B a Tercera Regional, però ara ha encadenat ja tres ascensos consecutius.