El serial de l'estiu va camí d'arribar a la seva fi. Des del gloriós dia del penal de Kiko Ratón que es va empassar Alberto Cifuentes i que va suposar la permanència del Girona a Segona A, a Montilivi no hi ha hagut ni un dia de tranquil·litat. Si res no es torça però, l'estabilitat pot arribar a Girona avui mateix. L'acord entre el el president del Girona Francesc Rebled i un empresari barceloní amb negocis a les comarques gironines és pràcticament total, per no dir ja un fet i l'entesa es podria anunciar públicament demà al vespre en un acte oficial. "Està tot molt avançat", deia ahir Rebled que va assegurar també que va trametre "la documentació" que li havia demanat el comprador per poder confirmar l'operació. El resultat de l'auditoria encara no és a mans del nou grup, que confia que no hi hagi cap problema en aquest sentit. L'únic que podria evitar que hi hagués fumata blanca és Josep Rofes. Qualsevol operació de venda de les accions pignorades a l'expresident Gusó (24%) ha de passar per les seves mans. Ell mateix ho confirmava ahir a Diari de Girona. "Francesc Rebled no té poders per signar res. Només jo i el senyor Gusó. Si veig que és una opció raonable i la millor per al Girona, no m'hi oposaré", deia ahir l'ara vocal i abans vicepresident econòmic del club. Rofes va destacar però que, "en cas d'igualtat de condicions", ell s'estimaria més vendre "a gent de la ciutat".

L'entrada dels nous gestors suposarà que l'empresa especialitzada en la gestió esportiva Neiral Traiding s'encarregui de la direcció esportiva -la formaran Miki Albert i Daniel Alonso- i això suposarà que el fins ara responsable d'aquesta parcel·la, Javi Salamero, deixi el seu càrrec, tot i tenir encara una temporada més de contracte. Neiral, l'encarregada de posar en contacte el futur màxim accionista amb el Girona, ha posat com a condició indispensable l'arribada d'un cos tècnic de la seva confiança. D'aquesta manera, si res no es torça a darrera hora, l'uruguaià Ariel Longo serà el nou entrenador del Girona, ajudat per Roberto Bertone. "L'entrenador serà Longo, però que quedi clar que no serà un club d'uruguaians", deia ahir Francesc Rebled, que assegurava que arribarien jugadors "gironins i catalans" amb molt de potencial.

Els aficionats de Montilivi s'hauran de començar a habituar a sentir el nom d'Ariel Longo. Tot i això, l'uruguaià coneix a la perfecció no només la primera plantilla del Girona sinó que també els jugadors del juvenil, dels quals en voldria quatre a la pretemporada. De fet, el preparador charrúa ha vist força partits del juvenil i també disposa de molts vídeos del primer equip. Longo és actualment l'entrenador del Jalapa (Guatemala) que l'alliberarà perquè pugui dirigir el Girona aquesta temporada. Ariel Longo té previst arribar a Girona demà passat per posar-se a treballar al més aviat possible i començar a perfilar tots els detalls de la plantilla i de la pretemporada que comença dilluns.