Cap de setmana històric pel patinatge artístic gironí. Ahir el CPA Olot feia bons els pronòstics i amb Pas obert obtenia el seu sisè Campionat del Món de Grups de Xou per davant dels dos representants italians. Abans, dissabte a la nit, el CPA Blanes també havia fet història en penjar-se la medalla de bronze en l'apartat de grups petits amb la seva coreografia Avui volaré. Girona es consolida com un referent del patinatge mundial. L'equip garrotxí va tornar a demostrar que l'ensopegada del 2008 va ser una anècdota i que, de moment, no té rival. Ahir va superar els dos representants italians, per un marge ajustat, però en definitiva suficient per garantir que el CPA Olot seguia a dalt de tot. Els èxits de l'equip de Ricard Planiol en grups grans i del d'Aurora Navarro en petits van ser molt celebrats pels representants gironins de la Federació de patinatge que van assistir al Mundial en directe.

L'èxit que va protagonitzar ahir l'Olot va tenir encara més força per l'altra gran resultat del patinatge gironí: la medalla de bronze del Blanes en grups petits aconseguida dissabte a la nit.

La coreografia de les selvatanes va ser molt aplaudida no només pels aficionats catalans, sinó també per la gran majoria de la resta de delegacions. Amb una puntuació mitjana de 8,4 en la nota A i 8,6 en la nota B, l'equip d'Aurora Navarro va haver d'esperar fins a l'últim programa del grup argentí per confirmar el tercer lloc i saltar d'alegria per haver aconseguit una medalla històrica i merescuda després de molts mesos de treball. L'entrenadora del Blanes, Aurora Navarro, confessava que "ha estat el Mundial més difícil que hem tingut mai, però ens mereixiem la medalla". Ara CPA Olot i Blanes ja pensen en preparar la coreografia de 2011, que estrenaran el gener al campionat de Girona.