Emanuel biancuchi o «el cosí de messi» El nou jugador del Girona va ser presentat ahir. El migcampista argentí sobre la gespa de Montilivi. La presentació del jugador va generar molt ressò mediàtic. El president Vilaró amb el representant Jorge Messi, pare de Leo.

Ni Xavi Julià, ni Raül Agné ni Ramon Vilaró. Ben pocs han vist jugar Emanuel Adrián Biancuchi, un migcampista esquerrà de 22 anys format al planter del Newell's Old Boys. De fet, només a Alemanya i encara en comptagotes després d'haver estat al Munich 1860 amb escassa participació (15 partits en una temporada i mitja). És el darrer fitxatge del Girona -tancat dilluns en una operació llampec d'alt secret- i, també el cosí del millor futbolista del món. Sí, de Leo Messi. «Com ell no n'hi ha cap més», deia Biancuchi, rebutjant qualsevol mena de comparació amb el seu cosí tret que tots dos són «esquerrans». Signa per una temporada i mitja i ho fa com una aposta de futur, segons assegura Vilaró. «És una decisió de club i Raül Agné hi dóna suport», manifestava el director esportiu Xavi Julià, que veu el fitxatge una barreja d'operació «esportiva i mediàtica» que s'ha tirat endavant perquè reuneix «les mínimes condicions esportives» i, per tant, no és «incoherent». Biancuchi es va vestir de blanc-i-vermell i va fer els primers tocs com a jugador del Girona en un acte de presentació oficial que va batre tots els rècords a la sala de premsa. El seu parentiu amb Messi i el fet que el seu representant sigui el pare del jugador blaugrana, Jorge Messi, va provocar un boom mediàtic mai vist a Montilivi. Biancuchi, cohibit, explicava que el seu cosí li havia «aconsellat» fitxar pel Girona perquè es tracta d'una ciutat «molt maca» i que el club era «tranquil». El nou jugador gironí es posarà aquest matí a les ordres d'Agné a Riudarenes.

Ningú esperava cap més fitxatge després dels de Keko i Goñi però, justament abans que sonés la campana, el Girona va sorprendre tothom amb l'alta de Biancuchi. «Va ser tot molt ràpid», explicava el jugador mentre Julià defensava que l'argentí ja figurava a «les llistes» de futbolistes interessants per fitxar i que per una situació de «preu» no s'havia pogut tancar abans. Biancuchi, Ema pels amics, és un migcampista esquerrà que ha estat el darrer any i mig entre el filial i el primer equip del Munich 1860. «És un futbol molt diferent. Tenia contracte però la meva il·lusió és jugar a Espanya», explicava el jugador que en els darrers dies va estar fent una prova al Cesena italià. A més, va admetre que havia conegut Vilaró i Julià tot just ahir però que «seguia» la trajectòria del Girona.

Biancuchi arriba a Girona disposat a fer-se un nom com a jugador professional al Girona però de ben segur que no li serà fàcil desempallegar-se de l'etiqueta de el cosí de Messi. En aquest sentit, Julià creu que «no se l'ha de valorar per ser cosí de qui és» tot i que «tampoc es pot amagar». Biancuchi està molt unit a Messi i és una de les persones més importants del seu entorn. És per això que ara que ha fitxat pel Girona, no descarta que l'astre argentí es deixi caure sovint per Montilivi. «Sí, probablement quan no tingui partit amb el Barça pugi a veure'm», deia. En aquest sentit, el pare de Messi va confirmar que «es porten fantàsticament» i que està satisfet d'haver escollit el Girona perquè és el «millor lloc» perquè el seu nebot pugui desenvolupar la seva carrera «amb tranquil·litat». Jorge Messi també va defugir qualsevol comparació de Biancuchi amb el seu fill. «De Leo només n'hi ha un i d'Emanuel també només n'hi ha un», va resumir. Ahir per uns moments i amb el reguitzell de periodistes, càmeres i fotògrafs, semblava que fos Messi i no Biancuchi qui feia tocs amb la pilota vestit de blanc-i-vermell.