Banyoles és Destinació Turística Esportiva per alguna cosa. Ahir, a la capital del Pla de l'Estany, es van reunir les condicions necessàries que tot esportista desitja per practicar esport: dia esplèndid, temperatura ideal, esdeveniment competitiu i popular i marc únic.

La Mitja Marató de Banyoles és la cursa de fons amb un dels entorns més bells de Catalunya. Després d'arribar al sostre de participació en l'edició de 2009 (735); l'edició d'enguany es va quedar a un centenar d'aquesta xifra: 622, als quals s'ha de sumar els 174 participants de la IV Volta Popular a l'Estany.

A les 9.30, els corredors que aspiren a fer un bon paper en la cursa de 21,097 metres ja estaven situats a la línia de sortida. Destacava l'abundant presència d'atletes blau-i-vermells del club local, el CN Banyoles. Esteve Campmol, Jordi Rigau, Àngel Marín, Enric Roura, Juan Valsera, Presser Martos estaven situats al costat d'altres favorits com Sergio Enríquez, Josep Maria Roura, etc.

Després del tret de sortida, el primer quilòmetre va ser de tempteig. A partir del segon, es va formar un grupet d'uns 10 atletes que es va quedar en un trio després del km 5. Sergio Enríquez, Esteve Campmol i Enric Roura comandaven la prova poc abans de la meitat del recorregut.

A partir del km10, l'atleta del Prat, Sergio Enríquez, va fer un canvi de ritme i va deixar enrere els seus dos oponents. El pas d'Enríquez al km 10 va ser de 33:17 per 33:39 i 33:56, de Campmol i Roura.

D'aquesta manera, el pratenc es va mantenir en solitari al capdavant de la cursa incrementant, a poc a poc el seu avantatge pel seu bon ritme de 3.19 el quilòmetre.

Enríquez va creuar la línia de meta amb un temps d'1:09:50, lluny del rècord de Jackton Adhiambo (1:04:45) del 1998.

Dos minuts després, el banyolí Esteve Campmol apareixia pel Parc de la Draga esprintant per aconseguir una marca de 1:11:53, el seu millor registre a Banyoles, que li va valer el seu millor resultat. Tercer va ser Enric Roura amb 1:14:13.

Triomf per a Núria Soler

En categoria femenina, la cursa va ser gairebé calcada a la dels homes. Corrent en grup els primers quilòmetres, Núria Soler es va escapar a meitat de cursa i ja no abandonaria la primera posició marcant un temps de 1:27:17. Claire Donald va ser segona, 1:29:16 i Mireia Gurri del Maimakansu, tercera amb 1:39:23. Les banyolines Rosa Matamala i Mariona Masanas foren quarta i cinquena.

Sergio Enríquez (de vermell i al centre de la imatge) en el moment de donar la sortida de la 17a Mitja Marató del Pla de l'Estany 2011.Participants a la IV Volta a l'Estany Popular, que va comptar amb gairebé 200 participants. A la Mitja Marató hi van participar més de 600 atletes.