L'edició de 2011 del Tour de França arrenca dissabte amb una etapa de 191'5 quilòmetres entre Passage du Gois, a l'oest del país, i Mont des Alouettes; l'endemà tocarà una contrarellotge per equips de 23 quilòmetres a Les Essarts i és aquí on el Garmin-Cerveló, l'equip nord-americà establert a Girona, hi té posades grans esperances. "És un dels nostres objectius a la ronda francesa", admetia ahir un dels directors esportius de l'equip, Johnny Weltz, a pocs dies de marxar cap a França.

El Tour arriba amb només dues contrarellotges, aquesta per equips de diumenge i una d'individual. A la muntanya, destaquen les dues ascensions al Port Galibier i també el final d'etapa a l'Alpe d'Huez. Weltz adverteix que aquesta serà "una de les edicions més obertes i disputades de la cursa" i considera que "les etapes dels Pirineus seran importants però els Alps acabaran decidint". L'expedició del Garmin anirà viatjant cap a França de manera esglaonada amb la idea d'estudiar sobre el terreny el recorregut de la contrarellotge per equips i d'acabar de preparar-se per a l'inici de la prova.

La gran novetat de l'equip nord-americà serà la presència de Thor Hushovd, que s'ha integrat al Garmin després de l'absorció del Cervelo. Ell, al costat de Vande Velde, Farrar i Millar, seran els líders d'un bloc que arriba "en molt bona forma" a la cita francesa i que entre avui i demà acabarà de perfilar la llista de deu corredors que competiran al Tour. Segons Weltz "som un equip complet, amb bons velocistes i esprinters com Hushovd, amb corredors que van bé a la muntanya com Vande Velde i d'altres com Millas o Farrar que estan molt forts". Els ciclistes del Garmin han completat les darreres sessions d'entrenament per les comarques gironines, com és habitual, i al llarg de la setmana aniran desembarcant a França.

Weltz va recordar que "venim d'un Giro molt exigent i penso que hi ha molts equips disposats a donar guerra. Serà un Tour molt obert". Aquesta edició de la ronda francesa s'acabarà el diumenge 24 de juliol als Camps Elisis de París, on com es tradició es coronarà de groc al guanyador.