La Federació mexicana ha expulsat vuit jugadors de la Copa Amèrica, entre ells el blaugrana Jonathan dos Santos, per mala conducta vinculada amb la possible presència de prostitutes al seu hotel durant la seva estada a l'Equador, el passat 25 de juny, segons ha anunciat la comissió de seleccions. Els vuit internacionals han abandonat aquest dimecres l'hotel Intercontinental Delta, a la localitat de Tigre, després de sortir en una furgoneta des del garatge i sense fer declaracions.

Els jugadors retirats són Israel Jiménez, Néstor Vidrio, David Cabrera, Jorge Hernández, Jonathan dos Santos, Marco Fabián, Javier Cortés i Néstor Calderón, que a més seran multats amb 50.000 pesos (uns 4.347 dòlars), ha dit el titular de la Comissió, Héctor González Iñárritu.

Els jugadors estaran suspesos de les convocatòries amb la selecció els pròxims sis mesos i l'import de la multa serà donat a una institució de beneficència, segons que ha explicat el federatiu.

El directiu ha apuntat que no entraria en detalls sobre els fets ocorreguts dissabte a la nit a l'Equador que van portar a la Comissió a prendre aquesta decisió de separar a aquests jugadors per infringir el codi de conducta de la selecció.

Per substituir als jugadors, Mèxic ha convocat a Kristian Álvarez, Osvaldo Alanís, Diego Debuen, Antonio Gallardo, Edgar Pacheco, Alan Pulido, Ulisses Dávila i Carlos Orrantía, que viatjaran de manera immediata a l'Argentina per unir-se a l'equip.

Els jugadors que han causat baixa estan relacionats amb la possible presència de prostitutes a les seves habitacions dissabte a la nit, després de veure per televisió la final de la Copa Or, i el robatori que van patir alguns d'ells.

Segons cas a la selecció mexicana

Aquest és el segon cas en els últims dotze mesos en què alguns jugadors de la selecció mexicana són assenyalats per suposadament ficar prostitutes a les seves habitacions d'hotel, després de l'incident de setembre passat a la ciutat mexicana de Monterrey.

Llavors, alguns jugadors van ser assenyalats per organitzar una festa privada que va provocar càstigs similars amb multes econòmiques i baixa temporal de la selecció.