La carta de presentació del Llagostera 2011-12 va ser d'allò més esperonadora. L'equip gironí es va enfrontar el passat dissabte contra un Primera Divisió com és l'Espanyol, i malgrat que en van sortir derrotats (1-2), la bona imatge que van oferir els homes d'Oriol Alsina va servir per certificar la viabilitat del projecte de cara a l'adaptació a la nova categoria. Després de sis ascensos en vuit temporades, el Llagostera ha aterrat a Segona Divisió B, i de moment, segons el que es va veure en el terreny de joc, les sensacions són molt positives.

I ho van ser, sobretot, per dues raons: era el primer partit de la pretemporada i era contra un rival, a priori, superior. El conjunt blaugrana tot just acaba d'engegar motors, però el joc sòlid i racional que ve reivindicant d'ençà que Alsina agafés les regnes de l'equip no sembla ressentir-se'n, i així es va poder veure a Palamós davant l'Espanyol, un equip de Primera Divisió amb expectatives de jugar competicions europees.

Malgrat els handicaps, els homes d'Oriol Alsina van fer un esplèndid paper, mostrant un bloc ferm i sense complexos capaç de posar entre les cordes l'equip blanc-i-blau. El partit també va servir per taxar el nivell de l'equip de cara a l'adaptació a una categoria més exigent i competitiva com és la Segona Divisió B.

El tècnic blaugrana es va mostrar satisfet amb l'actuació del seu equip, que va "jugar de tu a tu" malgrat la descompensació de categories. "Volem jugar bé a futbol, els vam plantar cara, però no podem fer valoracions encara", va explicar Alsina, que, com és habitual, es va mostrar prudent i va apel·lar al treball i a la il·lusió per seguir millorant. Tanmateix, l'entrenador va assenyalar que va ser un partit "de molta intensitat" i que encara cal treballar molt l'aspecte físic. A tall tàctic, Alsina va remarcar que les noves incorporacions encara s'han "d'acoblar i aprendre els mecanismes de joc" que l'equip ja té assimilades, i sobretot, s'han de "conèixer entre ells i agafar confiança".

Nova incorporació defensiva

D'altra banda, el club gironí s'ha fet amb els serveis de Diego José Rangel, un vell conegut del Girona FC que torna a les contrades gironines per apuntalar la línia defensiva del Llagostera. Després del seu periple per l'Extremadura, que disputa la mateixa categoria, Rangel serà una peça fonamental per a la pissara d'Alsina. "Ens aportarà agressivitat, experiència i veterania en una plantilla repleta de jugadors joves", va explicar el tècnic d'Arenys de Mar, que espera sigui de gran ajuda de cara a la temporada que ve. L'extremeny s'estrenarà el dimecres a Vilobí, on el Llagostera es mesura amb el Sabadell.