El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, va revelar ahir que el seu departament està estudiant la possibilitat que els clubs esportius contribueixin d'una manera "més activa" a sufragar les despeses derivades dels desplegaments policials en els partits.

"Hi ha un debat social molt important, no amago que és un tema que estem plantejant en el Ministeri de l'Interior, però no puc avançar res més", va dir Fernández Díaz després de ser preguntat per les despeses que generarà el dispositiu policial previst per a la final de la Copa del Rei.

En concret, el ministre va ser qüestionat sobre si no haurien de ser els clubs els qui haurien d'afrontar aquestes despeses. Davant la pregunta, el titular d'Interior va admetre que estan estudiant "si hi hauria d'haver una contribució més activa per part dels equips, ja que en són els principals beneficiaris i després tenen els seus beneficis". A més va puntualitzar que "són els ciutadans els que amb els seus impostos financen" aquests dispositius de seguretat així que va insistir que aquest debat el tenen sotmès a reflexió al ministeri, i que són "conscients que és un debat que és a la societat i per tant, estan estudiant la resposta".

El ministre no va obviar en els seus arguments l'actual situació de crisi i les reformes que està portant a terme el Govern, que exigeixen "sacrificis" als ciutadans. Va xifrar en 1.500 els agents antiavalots que vetllaran per la seguretat el dia del partit a Madrid i va descartar que s'hagin de produir incidents malgrat la manifestació d'extrema de dreta que recorrerà la ciutat aquest mateix dia. El ministre va explicar que el recorregut de la manifestació està a uns 50 minuts caminant de l'estadi Vicente Calderón, escenari de la final.