Vuit equips i només dues places. Aquest és el panorama que es presenta en la pugna per aconseguir l'ascens a la Segona Divisió A. La fita l'aconseguien diumenge el filial del Madrid i el Mirandés, però encara resten dues vacants que volen ser ocupades. Vuit equips, els supervivents de la primera ronda del play-off d'ascens, van formar part ahir d'un sorteig que va determinar enfrontaments de tota mena. L'Albacete d'Antonio Calle, Fran Noguerol i Víctor Curto se les haurà amb el Cadis, com també el Lugo amb l'Atlètic Balears. Més fàcil, teòricament, ho tenen la Ponferradina i el Tenerife, que tindran el Lucena i la Balompédica Linense, respectivament, com a adversaris.

Els partits d'anada es disputaran aquest mateix cap de setmana, mentre que els enfrontamens de tornada tindran lloc només set dies després. Un cop es disputin aquestes eliminatòries només quedarà una ronda entre els quatre equips que hagin aconseguit classificar-se. Els dos guanyadors seran els equips que acompanyaran al filial del Reial Madrid i el Mirandés a la categoria de plata, on s'enfrontaran la temporada vinent al Girona.

Complicat per al Manlleu

La seu de la Federació Espanyola de Futbol no només va sortejar les eliminatòries d'ascens a Segona A, sinó que també van quedar decidits els emparellaments de les semifinals per pujar a Segona B, on tres representants catalans van conèixer quin seran els seus rivals. Qui més mala fortuna va tenir va ser el Manlleu. Després d'eliminar el filial del Las Palmas, ara se les haurà amb el vigent campió de la Copa Federació, el Binissalem de Mallorca. L'equip del golejador Dani Planagumà, a més, tindrà el factor camp en contra, així que segurament s'ho jugarà tot a les Illes Balears la setmana vinent.

D'altra banda, la Pobla de Mafumet va quedar emparellada amb el conjunt aragonès de l'Ejea, mentre que el filial de l'Espanyol, que té el factor camp a favor, jugarà contra l'Extremadura.