La lliga de Segona B arrencarà aquest cap de setmana sense acord per les transmissions televisives. TV3 i els clubs catalans mantenen els contactes, però l'oferta a la baixa presentada inicialment per Televisió de Catalunya no va ser acceptada i, per tant, de moment els partits de la tercera categoria del futbol espanyol no tindran difusió per la petita pantalla després que en els darrers anys tinguessin un aparador a Esport 3 els diumenges a la tarda. La crisi econòmica també ha provocat una situació similar amb Canal 9 i els clubs valencians, i entre els balears i IB3.

La temporada passada TV3 va pagar a cada un dels clubs catalans de la categoria 57.000 euros en concepte de drets televisius. Aquest estiu l'oferta s'ha retallat més d'un 50% i el canal autonòmic català només podia abonar-ne 20.000. Aquest any a Segona B hi competiran, al costat del Llagostera, set equips catalans més (Prat, Reus, Sant Andreu, l'Hospitalet, Badalona, Nàstic i Espanyol B), a banda del Lleida, que ha quedat enquadrat al grup II amb aragonesos, bascos i navarresos.

La presidenta del Llagostera, Isabel Tarragó, explicava ahir que "per al nostre pressupost els diners dels drets televisius eren molt importants. Entenem que en el context de crisi hi hagi una rebaixa, però passar de 57.000 euros a només 20.000 és molt". De totes maneres les converses no estan tancades i després dels contactes entre els equips catalans es va decidir que el president de l'Hospitalet, Miguel García, fos l'interlocutor de la negociació. "No sé exactament com estan les converses, però se n'està parlant", va confirmar Tarragó.

El pressupost del Llagostera per aquesta temporada és d'una mica menys de 400.000 euros i al club es resignen en cas que no s'acabi tancant un acord televisiu satisfactori: "Haurem de buscar els diners d'un altre costat, ens haurem d'espavilar com puguem", es lamentava Tarragó. L'equip del Gironès inicia el campionat aquest dissabte a 2/4 de 7 de la tarda al camp del Llevant B i, segons la presidenta, "tots plegats ja teníem ganes que s'iniciés la lliga".

Una de les partides que l'entitat vol intentar potenciar és la ?destinada als carnets de soci. Isabel Tarragó explicava ahir que el Llagostera es manté, entre altes i baixes, al voltant del mig miler d'abonats. "Ens agradaria intentar superar aquesta xifra i créixer en aquest sentit", tot i les dificultats del futbol modest en temps de crisi.