Quan Jordi Xumetra es va lesionar ara fa un mes, el diagnòstic per a la recuperació de la ruptura al tendó de l'abductor que es va fer deia que en tindria per 5 o 6 setmanes. A l'hora de la veritat Xumetra ha retallat els terminis i aquesta setmana ha rebut l'alta mèdica. El de l'Estartit s'ha entrenat amb normalitat amb els seus companys i si bé ell mateix reconeixia que era potser "precipitat" reaparèixer contra el Girona, ahir l'entrenador de l'Elx, Fran Escribá, no va voler descartar-lo. "Està en condicions de jugar però fa un mes que es va operar i físicament no està en la seva millor versió. Serà decisió del cos tècnic si va convocat o no", va assegurar Escribá. Estigui disponible o no, Xumetra es desplaçarà avui amb la resta de l'equip i es quedarà fins dimarts a terres gironines amb la família.

Escribá no podrà comptar amb Béranger però recupera un altre exgironí com el central Sergio Pelegrín, que patia una infeció a una ungla del peu. El davanter Linares també té opcions d'entrar a la llista. Respecte el Girona, Escribá troba una explicació al per què és el segon classificat. "Els seus jugadors són bons quan tenen la possessió i associant-se. Si hom repassa la plantilla es veu que té bons futbolistes alguns dels quals fa poc que eren a Primera i s'entén que siguin tant amunt", raonava. El preparador valencià considera que les accions a pilota aturada són una de les principals armes del Girona. "Hem d'evitar aquestes accions i estar forts en defensa. Tenen gent alta i potent, bones bandes i gran joc entre línies amb en Jandro", va destacar.

L'exajudant de Quique Sánchez Flores al Benfica i l'Atlètic de Madrid preveu un partit "bonic" entre els dos primers classificats de la Lliga Adelante. En aquest sentit i sobre el possible onze, Escribá no va oler revelar si apostarà pel corpulent davanter holandès Berry Powell d'entrada o si, en canvi jugarà amb els quatre petits (Miguel Palanca, Corominas, Carles Gil i Fidel). Tot podria variar si Jordi Xumetra fos inclòs d'entrada a l'onze titular.