Si per alguna cosa s'ha caracteritzat Rubi, a banda d'altres qualitats, és pel seu tarannà modest, per tocar de peus a terra. Fins i tot quan el Girona ha trencat totes les barreres i ha superat registres que ningú imaginava. Fa unes setmanes, l'equip tenia possibilitats reals de col·locar-se líder de la categoria, però el tècnic mai va canviar el seu discurs. I el vol mantenir ara, quan és a només una victòria de tancar la primera volta amb 40 punts. Això sí; el pas de les jornades i la bona ratxa dels blanc-i-vermells ha fet que tant Rubi com els seus jugadors, encara que amb la boca petita, comencin a ser conscients que l'objectiu inicial de salvar-se s'ha quedat ja curt i que no seria pas tan desgabellat començar a plantejar-se fites més ambicioses. Si més no, l'entrenador ho veu a l'abast; assegura que seria un veritable daltabaix no mantenir la categoria amb la barbaritat de punts que s'han aconseguit fins ara, per la qual cosa deixa una porta oberta a intentar lluitar per un objectiu major.

"Una cosa és l'objectiu i l'altre el discurs. I aquest pràcticament serà sempre el mateix. Intentarem aprofitar la situació per ser ambiciosos i no deixar passar aquesta oportunitat. Mirarem de guanyar el màxim nombre de partits possibles. Ho pensàvem abans i també ho pensem ara", deia ahir en roda de premsa. El que no va amagar és que a aquestes alçades del campionat, amb 37 punts al sarró i sense haver-se acabat la primera volta, la permanència és quelcom que està ja pràcticament assegurat. "Amb gairebé 40 punts a favor, no fer-ne 10 en tota la segona volta seria per penjar-nos a tots", deia. És més, assumia que "tenim tota una volta per fer-ne, com a mínim 25 o 30 si volem intentar jugar la promoció d'ascens. No és fàcil aconseguir-los, però ja tenim un coixí suficient com per intentar-ho".

Un rival a tenir en compte

Seguir amb l'exitosa ratxa, sobretot la que el Girona porta a Montilivi, no serà gens fàcil ja que, a tenor de Rubi, demà visita l'estadi un "rival molt complicat" com ho és l'Almeria. "És un equip molt ben treballat, amb un bon equilibri entre la defensa i l'atac. Em preocupa això, però també les seves individualitats. Té plantilla com per estar a dalt, això segur", deia sobre els andalusos, a banda d'admetre que "signo ara mateix que l'Almeria ens creï les mateixes ocasions que el seu dia ens va crear l'Elx".

Preguntat per si demà, dia de Reis, era una jornada propícia perquè Montilivi s'ompli, Rubi va preferir no mullar-se. "És un dia especial i el pla sembla fantàstic. Obrir regals, veure el Girona i dinar en família. Però no sé què farà la gent", va manifestar, tot i que va aprofitar per fer una crida a l'afició per si, en les properes setmanes, la ratxa dels blanc-i-vermells es manté a l'alça: "Al gener i febrer no sé què passarà, però els dos últims mesos de competició ens hem d'esforçar perquè la gent vingui al camp i que s'ompli. Amb el seu suport serà més fàcil aconseguir punts".

Finalment, va admetre que el preocupa el fet que l'aturada pel Nadal hagi pogut afectar en la bona marxa de l'equip. "Els he vist molt bé, als jugadors, amb ?ganes d'entrenar-se i amb il·lusió per jugar. Però no vull que anem enrere en alguns aspectes del joc i per això hem treballat molt al llarg d'aquests dies, perquè això no passi".