El Girona va aparèixer ahir, per segona jornada consecutiva, a Canal +1, després que en tota la temporada passada la cadena de pagament no oferís cap partit de lliga dels blanc-i-vermells. Això va representar el retorn a Montilivi de l'exjugador Raúl Ruiz, comentarista des de fa anys dels partits de Segona A al canal, on no se'l veia des de l'1 de maig de 2011, quan van emetre un Girona-Rayo (1-3). Raúl no va parar de saludar antics coneguts a la zona de tribuna (un d'ells, l'excompany seu a Montilivi Isidre Darnés) i fins i tot els membres de la Penya Immortal li van regalar una bufanda.

"Em sento molt estimat a Girona, hi vaig passar dos anys molt bons esportivament parlant, tot i que no tant a nivell econòmic", explicava un Raúl Ruiz que va declarar-se "enamorat" del futbol que practiquen aquesta temporada els blanc-i-vermells. Segons ell "el Girona ens ha sorprès a tots. Són a dalt des del principi i a mida que han anat passant les jornades ha quedat clar que no és fruit de la casualitat". Malgrat que ahir els de Rubi van encaixar la segona derrota de la temporada a casa, Ruiz defensa que "són un equip molt bén treballat i ho demostren jornada rere jornada. Comprovar si hi ha fons d'armari i veure si els respecten les lesions serà clau per veure si, com a mínim, poden acabar jugant el play-off".

Un exemple dels mèrits del Girona, segons l'exfutbolista, "és la falta servida amb estratègia que genera una gran ocasió de Luso, on han fet una escombrada dins l'àrea per deixar-lo sol i que pogués rematar. Rubi està fent una gran feina". Raúl, que va insistir que aquest Girona li "encanta", va advertir també que "em sorprèn que aquesta temporada estiguin fent aquest gran paper amb la meitat de pressupost que l'any anterior".

El comentarista de Canal+, fidel seguidor de la Lliga Adelante, veu el Girona, com a mínim, lluitant pels play-off d'ascens. "Pujar directe no ho sé, és molt car, però veient com estan clubs cridats a estar a dalt com l'Sporting i el Racing, si els respecten les lesions, per què no. Contra l'Almeria han plantat cara a un dels millors equips de la categoria per plantilla, i s'haurà de veure què passa ara a la segona volta", va indicar.

Raúl Ruiz va defensar els colors del Girona dues temporades i en la 1991/92 formava part de l'equip que va disputar el play-off d'ascens a Segona A, on va acabar triomfant el Vila-real. "Teníem un bon equip i jugàvem bé. Hi havia en Mercader, Boada, Darnès, ?Quique Yagüe, Xavi Agustí a la banqueta... érem una pinya, una mica igual com es veu ara l'equip".