El món del futbol, a part de rendir-se als mèrits de Leo Messi, també va voler reconèixer el seleccionador espanyol Vicente del Bosque. Sense saltar-se el guió, el veterà entrenador, campió d'Europa i del Món, va fer un cant a l'esportivitat i a les bones maneres al futbol quan va pujar a l'escenari per recollir el seu guardó. El missatge va ser assumit i especialment reconegut pel president de la FIFA, Joseph Blatter, pocs instants després.

Del Bosque va dedicar el guardó FIFA al Millor Entrenador de 2012 als jugadors que dirigeix a "La Roja", al seu equip tècnic i als entrenadors que va tenir durant la seva carrera com a futbolista. "És un orgull representar al futbol espanyol i la selecció espanyola. M'agradaria reconèixer a tots els jugadors de la selecció espanyola que ens fan molt millors. Són bons i tenen un comportament excel·lent", va començar dient en el seu discurs després de recollir el guardó.

"Agraeixo a la federació espanyola i als tècnics que estan a prop meu (Toni Grande i Javier Miñano) la seva feina. Em vull recordar també de tots els entrenadors de futbol que vaig tenir en la meva carrera. Van influir molt perquè jo fos entrenador posteriorment", va afegir.

Ètica i esportivitat

Per últim, Del Bosque va deixar el seu segell en el comiat: "Deixo una petita reflexió, tots els que estem al futbol i sentim fascinació per aquest esport, volem guanyar, però estem obligats a defensar el futbol, cuidar-lo i mimar-lo, traslladar la millor ètica i conducta personal". El president de la FIFA, Joseph Blatter, va prendre el testimoni de Del Bosque en la gala i immediatament va felicitar el seleccionador espanyol per aquestes paraules.