El defensa brasiler del FC Barcelona, Daniel Alves, va considerar ahir en roda de premsa que els crits racistes a Espanya són generalitzats en molts estadis i es tracta d'"una guerra perduda", després que dimecres passat a la nit denunciés en el seu compte a Twitter que havia rebut insults racistes durant el partit de Copa que el seu equip va disputar al Santiago Bernabéu de Madrid. Alves, encara que va reiterar la seva denúncia, va insistir que no es tracta d'una cosa exclusiva de l'estadi madridista, sinó que és una pràctica estesa. La ressaca del clàssic va ser moguda, amb acusacions i retrets creuats. Si Alves lamentava els crits racistes del Bernabéu, Alba es queixava de la duresa d'Essien. "Encara tinc els seus tacs clavats", va assegurar. I des de Madrid tampoc callaven: Messi s'hauria encarat amb Arbeloa a l'aparcament dels jugadors i hauria dit a Karanka, als vestidors, "Tu calla!, ninot de Mourinho!".

"No em vaig plantejar marxar del camp, però és molest. I no em refereixo que coses així passin només en un moment puntual; això passa a tots els camps on jugo. És una lluita i s'intenta de qualsevol manera que no passi, però no s'ha aconseguit", va lamentar Alves. Sota el seu punt de vista, "és una llàstima, una guerra perduda, perquè fins que no es prenguin mesures més dràstiques seguirà existint", va afegir.

El defensa va recordar igualment que ja fa deu anys que viu a Espanya i "des del primer any segueixen existint aquestes coses. La gent ha d'estar més al cas de tot això". En aquest sentit, va considerar que "sancionar un club amb mil o dos mil euros, per a clubs tan grans, no és res", sinó que "cal anar una mica més enllà, perquè si no seguirà existint. A vegades al futbol has d'agafar exemples, com a Anglaterra, que difícilment passa i, quan ocorre, hi ha mesures bastant dràstiques".

Dani Alves no només va carregar contra el racisme als estadis espanyols, sinó que també va mostrar-se molt crític amb la permissivitat arbitral cap als jugadors del Reial Madrid, en especial amb Cristiano Ronaldo. "Sortim una mica cabrejats per les circums?tàncies del joc, perquè no vam aprofitar les oportunitats que vam tenir, però sabem que el partit on es decidirà realment és a la tornada. És cert que si haguéssim estat una mica millor, hauríem tornat amb un millor resultat", va dir sobre el partit.

A l'hora de valorar l'arbitratge de Clos Gómez, el brasiler va ser contundent: " La gent parla, parla i reparla, però segueixo sense entendre com la jugada de Cristiano no és groga. Penso que, si hagués passat al revés, m'hauria tret vermella i mitja. Però si li treuen una targeta groga a Cristiano, sembla que no tingui sentit el derbi, perquè ja no s'enfronten Cristiano contra Messi", va dir en referència a una entrada que Alves va rebre del portuguès, a una targeta de la suspensió.

Col·laboradors el programa de televisió Punto Pelota, així com el diari Marca i la cadena de televisió La Sexta van acusar ahir el davanter blaugrana Leo Messi d'haver-se encarat amb el defensa madridista Álvaro Arbeloa a l'aparcament de Santiago Bernabéu després del clàssic, encara que cap mitjà va aportar cap imatge ni prova que ho demostrés. Segons els mitjans, Messi va titllar de "bobo" Arbeloa. A més, s'assegurava que l'argentí també havia tingut una picabaralla amb el segon tècnic blanc, Aitor Karanka: "Tu què coi mires, ninot d'en Mourinho?", li hauria etzibat.