L'estiu del 2008, ara fa encara no cinc anys, l'esfondrament econòmic de l'Akasvayu posava el punt i final a la trajectòria del CB Girona després de dues dècades a la lliga ACB. Aquell mateix estiu, un grup d'extreballadors del club s'entenien amb alguns empresaris de la ciutat per, avalats per la llavors alcaldessa Anna Pagans, ressuscitar la marca Sant Josep i seguir competint. El nou projecte va començar a LEB Bronze, però, un any més tard, feia el salt a Or, comprant la plaça del Vic, categoria en què va jugar tres temporades amb moltes penúries econòmiques i encadenant anys en què les despesses superaven sempre, per molt, els ingressos. Enfonsats econòmicament l'estiu passat el Sant Josep va fer unes passes enrere per jugar a Lliga EBA, al mateix temps que perdia el control del seu bàsquet base, i ara els seus directius ja han decidit abaixar del tot la persiana. La temporada vinent el Sant Josep ja no competirà i, quan acabin les competicions que hi ha actualment en marxa, desfaran tant l'equip de Lliga EBA com els júniors i cadets que encara pengen de la marca "Sant Josep".

No hi haurà continuïtat. En cap cas, la directiva actual preveu cedir les categories (EBA i preferents júnior i cadet) a l'entitat que ara gestiona la base, Club Escola de Bàsquet Girona, i tampoc ha tirat endavant, de moment, un projecte per aglutinar tot el bàsquet d'elit, tant femení com masculí, sota el paraigües de l'Uni. Així, de cara a la temporada vinent, Quart i Salt es perfilen com els dos equips gironins que poden militar més amunt, van primer i quart a Copa Catalunya respectivament, mentre que el Sant Narcís de Francesc Linares seria el principal equip de la ciutat. Està lluitant per pujar a Copa des de Primera Catalana. Pobre bagatge per a unes comarques que, ara fa ben pocs anys, tenien un equip lluitant per títols europeus amb Marc Gasol i companyia. Una altra conseqüencia negativa per al bàsquet gironí serà la perdua, després de molts anys, de les categories preferents en cadet i júnior masculí. Si una altra entitat, com per exemple el Club Escola de Bàsquet Girona, volgués formar cadets i júniors d'alt nivell s'hauria de guanyar la plaça esportivament perquè no hi ha continuïtat entre els dos clubs.

La decisió de no competir la temporada vinent, confirmada ahir pels directius del Sant Josep, també ja ha estat anunciada als jugadors del primer equip de Lliga EBA i als pares dels equips cadets i júniors. Francesc Ferroni i Jordi Paulí els ho varen comunicar en una reunió, amb la voluntat que tothom tingués marge per buscar-se un lloc per a l'any vinent, i ara ja només restarà per veure com es liquida el club, que arrossega alguns centenars de milers d'euros de deute. La solució més lògica sembla que passaria per fer un concurs de creditors, mirar de pagar alguns deutes amb empreses i proveïdors locals i tancar el club de la manera més ordenada possible. De moment, però, els actuals directius no confirmen encara que s'opti per la via del concurs i mantenen l'intent d'aconseguir cobrar els 150.000 euros que reclamen al Girona FC per l'incompliment d'un acord de patrocini.

La temporada passada, quan l'actual directiva ja tenia pensat plegar, varen existir converses amb un nou grup de gent interessada per agafar el timó del Sant Josep. Allò es va desfer pels dubtes sobre la viabilitat econòmica del club i, mesos més tard, no hi ha hagut cap més contacte entre les dues parts per parlar-ne.