"Deixar constància que els valors de l'esports i els de la vida no són tan diferents". Aquest és només un dels objectius d'Albert Torrent, un triatleta de 33 anys del Club Triatló Blanes, que el proper 5 d'octubre s'ha proposat el repte de completar el recorregut que travessa la Costa Brava de Lloret a Portbou amb la col·laboració d'un equip de suport molt especial. Un grup de set adolescents socialment desafavorits o en risc d'exclusió social, que vehiculats a través de l'ONG "AD Iniciatives Solidàries", seran els encarregats d'oferir a Torrent el suport que necessiti tant en el set quilòmetres de natació, els 162 de bicicleta o ja en els darrers vint finals abans d'arribar al Portbou.

"La meva idea és que tots ells se sentin part del projecte. Que siguin una ajuda important perquè jo pugui arribar a Portbou i ells vegin que a l'esport, però també a la vida, qualsevol repte és possible si hi poses el teu esforç i comptes amb el suport de persones properes". Albert Torrent detalla com dos dels seus joves acompanyants, tots tenen entre 14 i 18 anys, l'acompanyaran en el tram de natació, anant amb el caiac i la barca de suport; tres més en el tram de bicicleta i els altres dos en la cursa a peu. "M'acompanyaran per anar-me donant tot el que sigui necessari de menjar, aigua, roba... i també ànims per completar la prova". A la part final del triatló, quan la cursa a peu abandona la GR92 entre el Port de la Selva i Portbou per baixar ja fins a la població fronterera, els joves es posaran a córrer també al costat de Torrent per escenificar que encara que "el triatló sigui un esport individual es necessita un gran treball d'equip per aconseguir arribar bé" i, de passada segons el triatleta del club blanenc, aconseguir que "tots ells se sentin el màxim de partícips del repte".

Esportivament, Albert Torrent ha dissenyat un circuit que té el luxe de passar per tota la Costa Brava i que, a diferència d'altes triatlons o, fins i tot, de proves tipus "Iron Man", té més part de natació en relació amb la part final de córrer. En aquest "mediTRIrrani", com Torrent ha batejat el repte, ell farà 7 quilòmetres nedant, 162 en bicicleta i 20 corrent. Mentre que, per exemple, un triatló olímpic té 1,5 quilòmetres de natació, 40 en bicicleta i 10 corrent; mentre que l'Iron Man. consta de 3.8, 180 i 42.195 (una marató). "He posat molta més natació del normal, i també força bicleta, per compensar una mica el temps que cadascú dels set que m'acompanyaran". Torrent calcula que pot fer aquest triatló amb unes nou hores, un parell per a les parts de natació i córrer i al voltant de cinc per fer els 162 quilòmetres en bici amb només les dues parades imprescindibles per fer els dos canvis.

Un altre dels atractius del repte, que compta amb el suport del Patronat de Turisme i de l'empresa de Senyals Girod és el seu pas per llocs clau de la Costa Brava. La sortida del tram de natació es farà just a la roca de Sa Palomera (Blanes) i acabarà a la platja lloretenca de Sa Caleta, just als peus del Castell, mentre que el tram en bici aniria de la mateixa Lloret fins al Port de la Selva i el tram a peu seguiria el GR92 per arribar a Portbou. "És un escenari privilegiat. Aquestes últimes setmanes he estat fent xerrades amb els nois que m'acompanyaran i, quan els passava imatges del llocs pels quals passarem, es quedaven sorpresos que això fos al costat de casa. No ho havien vist mai i simplement relacionaven la Costa Brava amb Platja d'Aro a altres pobles coneguts", detalla un Torrent que també vol comptar per al seu repte amb l'apadrinament d'esportistes de proves de fons gironins, o residents aquí, com Miquel Suñer, Arnau Julià o el triatleta Marcel Zamora.