La selecció francesa va esmicolar el somni espanyol de fer història, amb una tercera medalla d'or consecutiva en un eurobàsquet, en guanyar en la pròrroga per 72-75, amb un Tony Parker genial i autor de 32 punts. Espanya podria haver guanyat en el temps reglamentari, però un parell de tirs no van voler entrar i en el cara o creu de la pròrroga no va haver-hi bones decisions. Així, a la novena ocasió, França va poder cantar una victòria que la classifica per jugar la final davant Lituània, mentre Espanya haurà de lluitar per la medalla de bronze davant Croàcia.

Ricky i Claver van començar el partit abans que la resta, perquè en trenta segons ja havien anotat el 4-0 per a la selecció espanyola. És clar que quan es va despertar Tony Parker, va començar a anotar de manera compulsiva, fins al punt que en el minut cinc el resultat va ser d'Espanya, 8- Parker, 8 . L'equip espanyol no va voler obsessionar-se amb la defensa del base francès de la NBA, missió encarregada a Ricky, a Calderón i a Llull de manera successiva. Parker és un jugador molt talentós, però acapara molt la pilota i els seus companys acaben per sortir del partit davant l'absència de contacte amb l'esfèrica.

Amb empat a 18, als pocs segons de la represa del joc, Parker es va haver de prendre un descans, mentre que Espanya deixava córrer la màgia de Rodríguez per tota la pista. El resultat va ser un parcial d'11-0 en els gairebé cinc minuts que va durar l'absència del director de San Antonio Spurs.

En el tercer quart, la defensa en zona dels gals i dos triples seguits de Gelabale i Parker van acostar els francesos en el marcador. El bàsquet subterrani dels francesos va ser decisiu i Parker va pujar l'empat a 61 a falta de 3.20 minuts. Cada cistella, cada punt d'un equip va ser contrarestat pel rival fins que, en els últims instants, Parker va rebre un tap de Rudy i Calderón no va encertar amb un triple final. L'empat a 65 va donar pas a la pròrroga. En el cara o creu dels cinc minuts addicionals, l'equip espa?nyol va perdre la velocitat en atac i el cansament va determinar que no hi hagués bones decisions.