No hi ha manera. El canvi d'any tampoc ha servit per retrobar-se tres mesos més tard amb la victòria lluny de Vilatenim: el Figueres va caure ahir al camp del Vilafranca per 3 a 1. No obstant això, la vigília de Reis pintava d'allò més bé quan una conducció en vertical de Cornellà la va finalitzar ell mateix per obrir la llauna i marcar el primer gol del partit després de fer la paret amb Bernat a la frontal (21').

Amb el gol, la Unió va créixer, i malgrat que va disposar de diverses accions en els següents minuts, va ser incapaç d'ampliar les diferències. Malauradament a les acaballes del primer temps (44'), el local Santi Triguero igualava el matx. Una falta innecessària a l'àrea va penalitzar les il·lusions del Figueres, que va veure com el veterà migcampista local col·locava el cuir on volia amb una precisió excel·lent.

A la represa, els de Xavi Punsí van sortir sense massa intensitat. Els altempordanesos es van veure sorpresos per la tossuderia del Vilafranca, que sempre va anar amb una marxa més. En un minut boig, el Figueres va tenir a les seves mans, tornar-se a situar per davant després d'un fort de cap de Murga que va acabar interceptant un defensa rival sota el travesser al minut 59. Però, la cosa es va capgirar com un mitjó. I en un tres i no res, el Figueres va veure com el Vilafranca s'avançava amb el 2 a 1. Mario va fer aprofitar la sortida de Reig per posar la punta del peu i enviar la pilota al fons de la xarxa. Amb Borja al camp per buscar la pausa, el criteri i el seny, els visitants van saber fer-la circular, però amb massa vergonya.

Tot i les adversitats, el Figueres no es va rendir. Murga, al 79, va tenir a les seves botes l'empat a 2. I quan els de Punsí buscaven igualar el matx, i endur-se com a mínim un punt de la seva visita a Vilafranca del Penedès, en el primer partit d'aquest 2014, i l'últim de la primera volta, un acció totalment desafortunada de Reig va acabar amb l'advers i definitiu 3 a 1. El llançament de Reig al minut 86 va rebotar al cos de Mario i l'esfèrica va superar el porter de la Unió.

El Figueres encetarà diumenge vinent la segona volta del campionat, amb un interessant derbi contra el Palamós (12.00 h) al Nou Estadi.