El català Nani Roma (Mini) es va adjudicar ahir la tercera etapa del Dakar, entre les localitats argentines de San Rafael i San Juan, i es va convertir en el nou líder de la carrera en la categoria de cotxes. Roma va aventatjar en més d'un minut al polonès Krzysztof Holowczyc (Mini) mentre que Carlos Sainz (SMG) va obtenir la sisena posició, a més de 15 minuts del vencedor del dia.

Nàsser Al Attiyah va acabar en tercera posició a més de deu minuts i el francès Stéphane Peterhansel, líder en començar la jornada, va tenir problemes i va cedir més de 28 minuts. Amb aquests temps, Nani Roma assoleix el lideratge seguit per l'argentí Orlando Terranova (Mini), que ahir va ser tercer, i per Al Attiyah, tercer en la general a més de 10 minuts.

En motos Joan Barreda (Honda) es va endur la victòria d'etapa, per consolidar el seu lideratge. Cyril Despres (Yamaha) va ser segon a 4:41 i Marc Coma (KTM), tercer, a gairebé set minuts del més ràpid de la jornada.

Els organitzadors del ral·li van decidir tallar els primers 130 quilòmetres del traçat inicial degut a les pluges que van caure en aquesta zona, per la qual cosa l'etapa va tenir finalment 243 quilòmetres cronometrats. Chaleco López (KTM), que anava segon en la general, va tenir alguns problemes i va perdre més de 16 minuts. Gerard Farrés (Gas Gas) va acabar setè, Jordi Viladoms onzè i Laia Sanz una meritòria vintena plaça.