El Bordils va obrir el 2014 amb una derrota davant el Barakaldo, vigent campió de la copa del País Basc, que va demostrar per què havia pogut superar un equip d'Asobal com el Bidasoa. L'any comença malament, però no es pot veure en got mig buit perquè qualsevol aficionat bordilenc hagués firmat un desé lloc, al final de la primera volta, a sis punts del play-off per al descens, quan al setembre va engegar-se la Divisió de Plata. I amb moments històrics com el colideratge amb el Barça.

Aurrektxea, porter del conjunt basc va ser la revelació del partit. A la primera part va deixar amb un pam de nas a l'aturar dos llançaments a dos confiats Nonó i Prat. A la segona meitat es va fer l'amo i senyor parant fins a cinc tirs seguits dels gironins, tres dels quals rebots, en una mateixa acció que no va acabar en gol i que evitava que els locals poguessin trencar el marcador. I una de les parades, amb la cara.

El partit va ser igualat els primers deu minuts però un parcial de 1-5 va posar els gironins a remolc, tot i que al descans hi van arribar de nou empatats (14-14) gràcies a la reacció dels de Pau Campos.

A la represa el tècnic visitant va introduir les rotacions i va posar a la pista sis jugadors de refresc. Li va sortir bé la tàctica. El Barakaldo semblava tenir-ho tot de cara (22-25, min. 50), però els locals, amb èpica, van posar-se 26-26. En un final a cara o creu, el triomf va ser visitant gràcies a la seva excel·lent defensa i porteria en els cinc darrers minuts.