Després de segellar la seva classificació per a les semifinals de la Copa, el Barcelona rep la visita del València (16.00, C+Liga/GolT), en un partit en què no pot permetre's cap ensopegada si es vol mantenir al capdavant de la Lliga en el seu apassionant duel amb l'Atlètic i el Reial Madrid. Els catalans volen seguir amb les bones sensacions mostrades davant el Llevant i el Màlaga per mantenir-se per 60a jornada consecutiva a dalt de tot de la classificació, perquè ni Atlètic ni Madrid semblen disposats a abaixar el pistó.

Després de donar descans a teòrics titulars a l'eliminatòria de Copa com Leo Messi, Xavi Hernández i Gerard Piqué, entre d'altres, el tècnic Gerardo Martino podrà comptar amb tots els seus jugadors disponibles, a excepció de Neymar, que segueix recuperant-se de la seva lesió al turmell. Una de les novetats és Andrés Iniesta, que ja va jugar 45 minuts davant el Llevant, i que després de tres setmanes absent per un cop al genoll, torna a una convocatòria de Lliga, on no juga des del partit contra l'Atlètic de Madrid. D'aquesta manera, el de Fuentealbilla i Cesc Fàbregas lluitaran per un lloc en la medul·lar, on Xavi i Busquets tenen la seva presència a l'onze assegurada, després de descansar entre setmana.

Davant la marató de partits de les pròximes setmanes, el tècnic del Barcelona no amaga que el seu equip es troba en un tram decisiu de la temporada: "s'han acabat els marges d'error en les tres competicions", va subratllar ahir. Segons ell, "no ens podem descuidar més. És important el partit contra el València, com les semifinals de la Copa del Rei, com l'eliminatòria contra el Manchester City".

En aquest sentit, va reconèixer que Reial Madrid i Atlètic de Madrid poden patir el desgast "físic i anímic" davant la semifinal de Copa de la setmana que ve, tot i que va puntualitzar que els seus jugadors també tenen una eliminatòria complicada a Europa davant un dels equips "més potents" del continent.

Per això, Martino s'estima més anar partit a partit i centrar-se en el duel contra el València, un rival que creixerà amb l'arribada de l'entrenador Juan Antonio Pizzi, a qui va considerar com un "gran tipus i un gran professional".

Gerardo Martino també es va referir a la faceta d'assistent que, les últimes setmanes, sembla haver potenciat Leo Messi. Del seu compatriota va dir que "el màxim benefici per a l'equip és que no carregui amb tanta responsabilitat com va passar l'any passat". Sobre Neymar, que a l'entrenament d'ahir va fer carrera al marge dels seus companys, va explicat que no forçarà el seu retorn.

El València, per la seva banda, viatja a Barcelona després d'una revolució en la seva plantilla, ja que el colombià Dorlan Pabón, el portuguès Hélder Postiga i el mexicà Andrés Guardado se n'han anat en les últimes hores, i ha arribat, per exemple, un Seydou Keita que avui encara no debutarà. Tants canvis en el rival d'aquesta tarda provoquen "dubtes" a Martino sobre quin plantejament farà Pizzi. El tècnic valencianista va assegurar ahir que "en ambició no ens guanya ningú".