El nou porter del Barcelona, l'alemany Marc André ter Stegen ha defugit avui de les comparacions amb el seu antecessor, Víctor Valdés, a qui ha definit com un "excel·lent porter, i ha assegurat que farà "tot el que pugui" per jugar a un "gran nivell" i tenir "molts èxits" amb el club blaugrana.

Als seus 22 anys, l'arquer alemany, que ha estat presentat avui amb la samarreta del seu nou club, afronta amb il·lusió l'"important repte" d'agafar les regnes de la porteria blaugrana i ha citat el seu compatriota, Oliver Kahn, com un dels seus referents futbolístics.

"Víctor Valdés és un excel·lent porter que ha fet molt per a aquest club. Ha jugat a un grandíssim nivell. Jo sóc jo i em centro en la meva tasca. El Barça m'ha escollit a mi, he de centrar-me en la meva tasca. Amb això ja tinc bastant feina", ha assegurat en ser preguntat per la "pressió" que significa substituir el porter de les últimes onze temporades.

El Barça ha pagat dotze milions d'euros al Borussia Moenchengladbach per fer-se amb els serveis de l'arquer teutó, que ha signat avui un acord per cinc temporades, amb una clàusula de recessió de 80 milions d'euros, segons ha anunciat el vicepresident esportiu Jordi Mestre.

En el seu primer dia com a jugador del Barcelona, Ter Stegen ha trepitjat la gespa del Camp Nou abans de realitzar una roda de premsa en la qual, a més d'agrair la confiança d'Andoni Zubizarreta, el seu principal valedor, s'ha mostrat molt confiat de les seves possibilitats.

"Només puc dir que és un gran repte jugar en aquesta porteria. És el més bell que pugui haver. Faré tot el que pugui per jugar a un gran nivell. El meu principal objectiu és tenir molts èxits. Ara el que vull és incorporar-me com més aviat millor a l'equip i jugar a un gran nivell", ha ressaltat.

Malgrat no haver entrat en els plans del seleccionador Joachim Löw per al Mundial del Brasil, el porter blaugrana ha reconegut que aquest fet li pot servir per adaptar-se amb més facilitat a la disciplina blaugrana.

"És una llàstima no anar al Mundial, però això facilita una mica la mudança i em puc centrar al Barça i viure a Barcelona", ha ressaltat el exporter del Borussia Moenchengladbach, qui demà coneixerà a Luis Enrique Martínez.

Acompanyat pel vicepresident esportiu, Jordi Mestre, i pel director esportiu, Andoni Zubizarreta, ha assenyalat Ter Stegen, que està aprenent espanyol i que el Barça va ser la seva primera opció.

"La primera vegada que vaig saber del seu interès se'm va dibuixar un somriure. Va ser el club dels meus somnis i aquest somni s'ha fet realitat", ha afegit.

De la seva banda, Zubizarreta ha explicat que la direcció esportiva segueix les evolucions de Ter Stegen des de la temporada 2010-11. Ha definit el porter com un jugador "amb caràcter", malgrat la seva joventut.

"Ser porter del Barça és difícil. És un dels grans reptes que hi ha en el món del futbol. És ràpid, àgil, decidit, molt bo amb el joc aeri, i és molt bo en l'un contra un", ha destacat Zubizarreta, qui ha agraït la seva "fidelitat" després d'uns mesos "complicats" per la sanció de la FIFA.