L'arribada al Reial Madrid del davanter mexicà Javier Chicharito Hernández, cedit pel Manchester United anglès, i el fitxatge de l'atacant Alessio Cerci per l´Atlètic de Madrid, procedent del Torino italià, van protagonitzar els moviments més destacats a la Lliga espanyola del darrer dia del mercat d´estiu. «Ser al Reial Madrid és un somni» va assegurar durant la seva presentació com a nou jugador blanc l'internacional mexicà, que arriba cedit per un any, amb opció de compra, pel Manchester United amb el qual Hernández ha signat 59 gols en les quatre últimes temporades. El United negociava passada la mitjanit la cessió del colombià ex de l´Atlètic de Madrid Falcao, fins ara al Mònaco.

L´operació més important del mercat la va protagonitzar el València, que va aconseguir la cessió d´Álvaro Negredo per part del Manchester City. Els conjunt del Túria té una opció de compra per 27 milions d´euros. El València va anunciar la seva arribada a un minut de la mitjanit. Negredo ocuparà el buit deixat per Postiga i Jonas, rescindits.

Més moviments

D´altra banda, a Primera Divisió, el Rayo Vallecano va ser el gran animador del mercat amb tres contractacions: Toño (Elx), Fatau (Granada) i Insúa (Atlètic de Madrid). També a la màxima categoria, el Còrdova a assegurar-se el retorn de Fede Vico (Anderlecht) i la cessió de Ghilas (Porto) i el València va aconseguir els serveis del jove lateral brasiler Filipe Augusto, procedent del Rio Ave. El Deportivo de la Corunya, de la seva banda es va reforçar amb Helder Postiga (València), Juanfran (Betis) i Sydney (Espanyol). L´Eibar va contractar Lekic (Sporting). A la Lliga Adelante, els darrers moviments destacats van ser els fitxatges de Chuli (Betis) pel Saragossa, Guichón (Sisley), Anderson (Màlaga) i Javi Jiménez (Llevant) per l´Alcorcón, Serantes (Lugo) pel Leganés o Adán (Saragossa) al Racing. El serbi de l´Sporting, Scepovic, jugarà finalment al Celtic a canvi de 2,5 milions d´euros malgrat els intents del Getafe per fitxar-lo. Els madrilenys es reforcen amb Babá (Sevilla) i Naldo (Udinese).