El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, va assegurar ahir que quan es va fer el traspàs de poders el 2010 amb la junta sortint, presidida per Joan Laporta, aquesta no li va lliurar els comptes auditats, malgrat haver tancat uns números que reflectien uns guanys d'11 milions d'euros. El president blaugrana va acudir a la Ciutat de la Justícia de Barcelona on es va posar en marxa el judici que ha impulsat l'actual directiva del Barça contra la sortint, de Joan Laporta, en la qual li reclamen 48,7 milions d'euros per pèrdues, que es desprenen dels set anys del mandat de l'anterior junta.

El jutge José Manuel Martínez Borrego, del Jutjat de Primera Instància de Barcelona número 39, havia fixat per ahir la primera de les vistes prèvies en les quals estaven citats els exdirectius Xavier Sala i Martín i Alfons Godall, encara que no hi van assistir, i van delegar les seves declaracions a representants legals.

Sí que hi va anar Josep Maria Bartomeu com a representant del Barça, acompanyat de dos dels seus directius, Jordi Moix i Jordi Cardoner. El president blaugrana va respondre a les preguntes que li van formular els catorze advocats representants dels disset exdirectius demandats.

En una de les exposicions, Bartomeu va insistir moltes vegades que els comptes que va presentar la junta sortint van ser "reformulats" perquè "no estaven auditats". "Els números que ens van plantejar perquè els portéssim a l'assemblea de compromissaris els vam derivar a Deloitte perquè els observés i després que es contemplessin incerteses i excepcions, es va decidir que s'havien de reformular", va assegurar. "Laporta no ens va donar cap informe d'auditoria. Va ser l'auditor, després, que va observar set punts desfavorables, i vam parlar en junta que el correcte era portar uns comptes reformulats als compromissaris, i que reflectissin la realitat del club", va exposar.

El jutge va estimar moltes preguntes com a improcedents, com una en la qual s'emplaçava Bartomeu a respondre si era conscient "que l'acció de responsabilitat que s'està plantejant té la base de les pèrdues de la temporada 2003", que va proposar el llavors exvicepresident Sandro Rosell, a l'hora de desprendre's de nombrosos jugadors i derivar les pèrdues d'amortització a aquell exercici.

No sap, no contesta

Malgrat haver-se exposat a les preguntes formulades durant gairebé dues hores i quart, el president blaugrana va derivar moltes d'elles a la compareixença d'avui del vicepresident Javier Faus. "No els sorprengui que no sàpiga algunes coses", va assenyalar el president recordant que fa poc que és al càrrec, després que l'advocat d'Alfons Godall es queixés de la compareixença de Bartomeu, a l'haver dit aquest en reiterades ocasions que no sabia que li preguntaven. Després de la compareixença de Josep Martia Bartomeu, es va donar per finalitzada la jornada i avui assistirà a la Ciutat de la Justícia Javier Faus, a qui li tocarà explicar la majoria de preguntes que el president va derivar cap al seu vicepresident econòmic.