L'un, el Peralada, viu en un núvol. Com si no s'ho cregués, ha anat encadenant bons resultats en el seu retorn a Tercera fins a liderar la classificació passades set jornades. L'altre, el Palamós, no fa altra cosa que encadenar decepcions i quan sembla que les coses poden arreglar-se, es tornen a torçar. El degà, enfonsat a la taula, té el descens a tocar i vol escapolir-se el més aviat possible. Així, amb dinàmiques oposades i plens de contrastos, es retroben després de tres temporades un i altre equip en el derbi que aquest vespre, a partir de les 8, donarà el seu tret de sortida.

Els homes de Nacho Castro arriben amb l'únic dubte del golejador Aleix Feixas i motivats pels bons resultats, a l'espera de repetir la victòria (1-0) d'ara fa unes jornades contra el Figueres en el primer derbi del curs. Cinc victòries, un empat i només una derrota fan que els altempordanesos es presentin pletòrics a la cita, però també conscients que un pas en fals els pot fer perdre aquesta posició privilegiada. Això és el que vol intentar el Palamós de Jordi Martínez, que al camp de l'Europa, dimecres passat, va sumar la cinquena derrota de la campanya i que necessita tornar a guanyar per intentar escapar de la zona perillosa de la classificació. El davanter Àxel Vizuete i el lateral Elies Martí, dos futbolistes del degà amb passat al Peralada, reconeixen que els espera un partit especial i també admeten que no serà gens fàcil aconseguir els tres punts. "Hem de guanyar i no repetir els errors en defensa dels últims partits. Hem de sortir concentrats des del primer minut perquè sense intensitat ho podem passar molt malament. El Peralada encara arrossega la inèrcia positiva de l'any passat", apunta Vizuete. "Caldrà estar molt atents, fer les coses el millor possible i competir al màxim perquè els números del Peralada ho diuen ben clar: ens costarà molt guanyar", afegeix Elies Martí.

L'últim precedent entre tots dos conjunts data d'ara fa tres temporades, quan es van veure les cares a Primera Catalana. En aquella ocasió, el triomf va ser per al Palamós (3-0) gràcies a les dianes de David Cano, Javi Revert i Almendros.