Oriol Alsina, director esportiu del Llagostera, comença a tenir la mosca al darrere l'orella. Veu, setmana rere setmana des de la seva localitat a la llotja, com l'equip que ha dissenyat conjuntament amb Santi Castillejo i la resta de l'àrea esportiva, no se n'acaba de sortir. L'engranatge rutlla a estones, l'equip sol plantar cara, d'ocasions no en falten, però l'assignatura pendent, un cop més, és l'evident manca de gol. I Alsina se'n comença a atipar. Veu que els resultats no arriben i que la certa tranquil·litat que es respirava fa unes setmanes comença a transformar-se en nerviosisme per les darreres ensopegades. "Cal fer alguna cosa més", deixa anar. I ho remata amb "hem de guanyar com sigui el Mallorca". Una última frase que es pot interpretar de moltes maneres.

No n'hi ha per a menys. El Llagostera comença a veure les orelles al llop. Es troba a només un punt de les posicions de descens a la Segona Divisió B i bona part de culpa de la inquietat dissetena posició la té la sequera golejadora que des de fa moltes setmanes arrossega l'equip que entrena Santi Castillejo. L'última vegada que un futbolista blaugrana va fer un gol va ser el 31 d'agost. D'això ja en fa 44 dies i coincidia amb el debut a casa del Llagostera, que derrotava el Leganés (2-0) en un matx que va haver-se de disputar sense públic per la sanció de la Lliga. En el minut 69 d'aquell partit, el capità Jordi López feia l'últim gol anotat per fins ara per un jugador del conjunt gironí. És cert que fa tres jornades el Llagostera va veure porteria, però va ser Patric Gabarrón (Barcelona B) el que va enviar la pilota a la seva pròpia porteria. Per tant, fa un total de set partits que cap jugador blaugrana és capaç de marcar, comptabilitzant també la desfeta al Benito Villamarín davant del Betis (2-0) a la Copa del Rei. En total, uns preocupants 651 minuts de sequera, quelcom que preocupa la plantilla, però sobretot el seu director esportiu.

Oriol Alsina, si bé demanava prudència fa unes setmanes, ara ja no es mossega la llengua. "Cada setmana vivim una espècie de dejà vu. Generem ocasions de gol però no som capaços de ficar la pilota. En canvi, el rival amb ben poca cosa en té prou; per exemple, una centrada enverinada ens va matar", va opinar just després d'encaixar la quarta derrota a la lliga. "No podem justificar les ensopegades per la mala sort. Cal fer alguna cosa més. S'ha de creure, arriscar més ofensivament i, tots plegats, fer un pas endavant". Els del Gironès sumen cinc punts dels darrers 18 que s'han disputat a la competició domèstica i segons Alsina "la solució passa per guanyar en confiança i agressivitat esportiva. Els jugadors han de guanyar la batalla individual i aportar més col·lectivament. La clau és tenir més intensitat i també més picardia". En definitiva, el director esportiu té molt clar que "hem de guanyar com sigui el Mallorca".

D'una manera similar s'expressa el davanter Juanjo Expósito, qui diu estar "fastiguejat" perquè l'equip té "ocasions" però no és capaç de "transformar-les". "No ens hem d'obsessionar amb el gol, però és hora de fer-nos-hi fort. Quan entri el primer, en cauran més", remata.