Un senyor Barça, especialment a la primera part, quan va oferir les seves millors sensacions en molt de temps, es va desfer de l'Atlètic de Madrid (3-1) en un partit en què va destacar la tripleta ofensiva blaugrana (Messi, Neymar, Luis Suarez), qui van marcar els tres gols del seu equip. No només va guanyar un partit, sinó credibilitat per tornar a creure en si mateix després dels dubtes mostrats, sense anar més lluny diumenge passat a l'estadi d'Anoeta.

Ningú va tenir temps per recordar les guerres internes, no hi va haver ni una ombra de dubtes, ni a la banqueta ni a la gespa, i així es va poder veure un gran equip blaugrana, especialment en els primers 45 minuts. L'Atlètic de Madrid, que va sortir vencedor durant pràcticament tots els partits de la temporada passada, va ser superat des de l'inici. Els de Simeone, parapetats i buscant les contres, es van trobar amb un rival que el va superar en totes les facetes del joc i no sabien com plantar cara a un adversari que no li va donar ni una concessió.

El Barcelona va oferir un futbol excels i es va reconciliar amb el seu públic. Van jugar els blaugranes amb Messi i Neymar enganxats a la línia de banda, buscant passadissos interiors, aprofitant la interacció amb Alves i Alba, i esperant els buits que obria el combatiu Suárez. Així que els blaugranes recuperaven la pilota, no hi havia treva. Ni una passada de més, futbol directe, jugades per Messi i Neymar i a córrer, sense que els mitjos fossin determinants.

Al minut 12, una gran acció de Messi, amb autopassada dins de l'àrea sobre Godín, va acabar a la xarxa. Va fallar Luis Suárez en el control i Juanfran en el rebuig, però Neymar no davant Moyá (1-0). El porter era el més destacat de l'Atlètic, tan trasbalsat que va acabar el primer temps jugant amb un 4-5-1. Només Mandzukic davant i Griezmann tancant les vies d'aigua, que eren moltes, plantaven cara.

Al minut 13, Alba va posar a prova el meta rival i en el 17, en una jugada d'estratègia, Gímenez li va fer un esvoranc a un turmell de Neymar, que tot i això va poder continuar. La bota del brasiler, amb la paraula Ousadia, resumia l'esperit del seu equip. El propi Neymar, en el 23, va estar molt a prop del 2-0. Messi va iniciar la jugada en transició, Luis Suárez va regatejar a Giménez i el seu centre no va ser aprofitat per l'atacant, sol davant la meta contrària.

Messi, de nou entrant per la banda en el 29, va crear perill i en el 35, l'argentí va ser decisiu en el 2-0. Va realitzar un control orientat, possiblement amb el braç, Neymar va atreure la defensa amb una diagonal i la pilota va arribar a Luis Suárez, que va aconseguir el 2-0 en el minut 35.

L'Atlètic escurça distàncies

La primera rematada a porta de l'Atlètic va ser des dels onze metres. Un penal assenyalat a Messi per una acció amb Gámez. Mandzukic va batre Bravo i al minut 57 i amb 2-1 va començar un altre partit. El Barça tenia un nou repte per davant, sortir viu en un moment complicat i davant d'un rival disposat a equilibrar el partit. El canvi de mentalitat de l'Atlètic es va veure amb el canvi de Fernando Torres per Gabi al minut 68. Els de Simeone van fer un pas cap endavant.

El partit es va assemblar més a tots els del curs passat. Un joc més travat i un Barça fos físicament. L'Atlètic apuntava, però seguia sense disparar. Els blaugranes ja no van disparar fins a la recta final del partit, una rematada fluix de Messi al 84, fins que va arribar el cop de gràcia definitiva. Però l'argentí no va fallar poc després, quan va anotar el 3-1 i va liquidar el partit en el minut 87.