L'autobús en què es desplaçava l'Espanyol des del seu hotel de concentració fins a San Mamés per disputar l'anada de la semifinal de Copa contra l'Athletic Club ha estat apedregat prop de 'La Catedral' , segons ha confirmat el departament d'Interior del Govern Basc.

L'agressió a l'expedició blanc-i-blava s'ha produït al carrer Sabino Arana entre les 20.30 i 20.40 hores i s'ha saldat amb el trencament de dues llunes del vehicle, que posteriorment ha pogut completar sense més problemes la resta del trajecte fins a l'estadi.

També han resultat danyats dos vehicles policials, un cotxe patrulla i una furgoneta.

A més, després dels incidents en què un nombrós grup de desconeguts havia llançant diferents objectes a aficionats de l'Espanyol quan estaven sent acompanyats per l'Ertzaintza cap al camp després d'aparcar els autobusos en què s'havien desplaçat a Bilbao, ha estat detingut pels agents un jove biscaí de 18 anys.

Uns minuts més tard, i per un altre recorregut, ha arribat a San Mamés l'autocar de l'Athletic Club entre un passadís de centenars d'aficionats bilbaïns, diversos d'ells amb bengales, que han rebut els jugadors entonant cançons i càntics de suport.

No ha esta l'únic incident. Un aficionat de l'Espanyol ha estat agredit aquesta tarda a Bilbao per tres seguidors de l'Athletic Club, que li han donat un cop que li ha fet sagnar pel nas, sense que fos necessari el seu trasllat a l'hospital, segons ha informat l'Ertzaintza.