Estic convençut que no s'escapolirà del discurs oficial. És a dir, que només pensen en la semifinal i ni parlar del Perfumerías Avenida i d'una possible final, oi?

Exacte. Aquest és el discurs oficial, però també és la veritat perquè si perdem contra el Conquero ja no jugarem la final i no té cap sentit pensar-hi.

Parlant del Conquero, l'únic precedent no va ser positiu.

Vam perdre contra ells. Són l'únic equip que, aquesta temporada, ens ha guanyat a Fontajau i està clar que hem d'estar molt ben preparades per jugar la semifinal.

Són un equip molt físic.

Molt. Tenen grans pivots, alers altes com la Maria Pina i bones exteriors que obren el camp tirant. Per dins compten amb una pivot molt gran, Luci Pascua, que fins i tot és internacional i una altra que també fa molt bons números com l'Elonu.

En el partit que van perdre no hi havia Vanessa Gidden. Això canvia la història, oi?

Sí, la vam trobar a faltar. Hi havia la Vita Kuktiene jugant de "5" que és una gran pivot, però que prefereix jugar amb un altre estil. Més oberta. Esperem que amb la Gidden tinguem més quilos a dins i patim menys en el joc interior tot i que realment el Conquero té pivots molt grans.

Si arribessin a jugar la final, es parla molt del desgast físic. Es veuen preparades per jugar dos partits seguits?

Jo crec que sí. El tema del cansament és tant físic com mental i sent una final de Copa tothom faria un pas endavant. A més hem treballat molt bé, amb les càrregues físiques adequades, per arribar en les millors condicions a la Copa.

Serà la seva tercera participació a la Copa amb l'Uni. És el cop que veu més opcions de tornar amb el títol?

La Copa és una petita loteria. Hi vas pensant que tens opcions i després, perquè plou o pel que sigui, tens un mal dia i et quedes sense possibilitats de guanyar el partit. Les altres vegades hi vam anar sense pràcticament res a perdre-hi i podria haver passat que haguéssim guanyat. No es pot saber mai el que passarà en una competició d'aquest tipus.

Va arribar a Girona per jugar a Lliga Femenina -2 i ara, set anys després, pot lluitar per un títol. Com ha canviat tot...

És cert que hi ha hagut molts canvis, però ho hem anat fent a poc a poc i creixent cada any. Jo estic contenta, i molt agraïda, de la confiança que m'ha donat el club per també poder anar creixent al seu costat.

Enguany van primeres, arriben a la Copa amb més opcions que mai... Què és el que ha canviat?

No crec que ?estiguem fent res molt diferent. També s'ha de recordar que els altres anys també vam guanyar molts partits, fèiem un bon bàsquet i vam jugar play-off i Copes. Crec que pel que fa a entrenaments i treball estem fent les coses de manera molt semblant encara que ara els resultats semblin molt millors.

I ara aquesta explosió de la Copa. S'està parlant de la Copa més que mai.

Sí, però és perquè la Copa és una competició especial on tot es decideix en dos dies i nosaltres hi arribem en primera posició. Estem molt agraïts al suport de l'afició, amb la gent que vindrà fins a Torrejón de Ardoz, i també amb la repercussió que tenim ara als mitjans de comunicació.

Ara, com diu Ramon Jordana, la vida no s'acaba a la Copa. Dilluns els costarà tornar a canviar el xip per pensar en la Lliga?

No. Són dues competicions diferents i tenim clar que van per separat.