El Barcelona buscarà aquesta tarda contra el Màlaga la seva dotzena victòria consecutiva des de la derrota a Anoeta, en un partit que, si finalitza amb victòria blaugrana, els permetria recuperar, encara que fos momentàniament, el lideratge de Lliga a l'espera del resultat del Madrid demà a Elx. Els blaugranes, a un punt dels madridistes, els superarien en la classificació si aconsegueixen un triomf contra el conjunt andalús i els posarien encara més pressió.

El Barcelona viu instal·lat en un bon moment, en el millor de la temporada. Ha encadenat onze victòries consecutives; però més enllà d'això, el seu joc convenç, la seva principal estrella, Leo Messi, llueix com fa temps no ho feia, i Neymar està signant els seus millors números des que va arribar a l'equip blaugrana. Res sembla despistar els de Luis Enrique, ni tan sols la imminent anada dels vuitens de final de la Lliga de Campions davant el Manchester City, que es jugarà dimarts que ve a Anglaterra.

El principal dubte ve, precisament, per aquí, per quines seran les rotacions que pugui aplicar el tècnic blaugrana. Tornaran a l'equip titular la parella de laterals Dani Alves-Alba i amb vistes al partit contra el City segurament Luis Enrique donarà descans a Mascherano. Piqué i Bartra opten a jugar de centrals, encara que Mathieu també podria tenir la seva oportunitat. Al mig del camp, Busquets sembla fix, mentre que Iniesta, acabat de sortir d'un procés gripal, està de nou a punt. El tercer en discòrdia podria ser Rafinha, sobretot perquè Rakitic apunta a titular en el partit europeu. En la tripleta de davant, també es podrien produir alguns canvis. Si davant del Llevant va descansar Luis Suárez, davant del Màlaga l'elegit podria ser Neymar ja que Messi mai sol entrar en les rotacions.