27 de febrer de 2015
27.02.2015

El fiscal demana portar a judici Bartomeu pel fitxatge de Neymar

Considera "indubtable" que Bartomeu "va participar en uns fets amb indicis aparents de criminalitat"

27.02.2015 | 14:23
El fiscal demana portar a judici Bartomeu pel fitxatge de Neymar

La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha demanat avui al jutge Pablo Ruz que iniciï els tràmits per portar a judici el president del FC Barcelona Josep Maria Bartomeu per un delicte fiscal en l'exercici del 2014, quan el club va deixar de pagar 1,9 milions a Hisenda pel fitxatge del brasiler Neymar.

El fiscal José Perals fa aquesta sol·licitud a Ruz en un escrit en el qual considera "indubtable" que Bartomeu "va participar en uns fets amb indicis aparents de criminalitat", ja que "els pagaments importants" havien de ser "autoritzats pel president del club amb la seva firma", i el de 5 milions d'euros que va haver d'abonar el Barça el 30 de gener del 2014 pel fitxatge de Neymar "ho era".

Així ho creu Perals malgrat constatar que Bartomeu, en la declaració que va prestar com a imputat davant Ruz el passat 13 de febrer, va voler "desdibuixar les funcions de presidència del club, relegant la responsabilitat" als "assessors fiscals" o als "executius" en l'abonament de l'IRPF corresponent a aquest pagament, del qual el Barça només va pagar 1,3 milions, "mitjançant declaració extemporània", dels 2,6 que li corresponien.

Per tot això, el fiscal considera que ja hi ha indicis suficients que el Barça, al qual també imputa un delicte fiscal per aquests fets, va deixar de pagar el 2014 1.915.322 euros a Hisenda en concepte d'IRPF, amb la finalitat de "reduir el cost del fitxatge del jugador", "sent el president del club Josep María Bartomeu, qui tenia ple coneixement d'això i va autoritzar aquestes operacions.

El Barça va mantenir que el cost del fitxatge del jugador va ascendir a 57 milions d'euros, però segons càlculs d'Hisenda aportats al jutge en un informe el club va pagar en realitat per Neymar 94.892.181 euros.

Perals ja li va demanar a Ruz el passat 2 de febrer que tancarà la instrucció del cas Neymar i portarà ja a judici el F.C. Barcelona, com a persona jurídica, i el seu expresident Sandro Rosell per dos delictes fiscals i un delicte societari en el fitxatge del brasiler Neymar, pel qual pròximament el jutge dictarà l'acte de transformació d'aquestes diligències prèvies en procediment abreujat (anàleg al processament en un sumari i pas previ a l'obertura de judici oral), tal com li ha reclamat el fiscal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Buscador de deportes

Enllaços recomanats: Premis cinema