El CPA Olot va conquerir ahir a Saragossa el seu 12è Campionat d'Espanya de Grups de xou. El vigent campió del món va tornar a desplegar tot el seu potencial per adjudicar-se el certamen que va disputar-se al Pavelló Príncipe Felipe. La gran sorpresa de la tarda va ser el bronze assolit pel CPA Girona, just per darrere del Reus al podi. L'equip entrenat per Nuri Solé feia temps que intentava competir de tu a tu amb els grans favorits i ho va aconseguir ahir, desplaçant el Masnou a la quarta posició. L'altre representant gironí, el CPA Sarrià, va acabar cinquè.

El CPA Olot, que sortia divuitè, va tornar a deixar bocabadats tots els espectadors amb una actuació superba. La seva proposta, Sobreviure, va acumular unes puntuacions mitjanes de 9,6 i 9,8 i unanimitat en el jurat. Aquest títol val al CPA Olot com a bitllet per competir en el Campionat d'Europa (Alemanya, abril) i en el del món (Colòmbia, setembre).

El Reus Deportiu, per la seva banda, amb l'actuació Infinit i sortint en quinzè lloc, va endur-se la segona posició i el bitllet per al Mundial. El podi el va completar el CPA Girona amb la seva actuació Fent i desfent, un tercer lloc molt treballat per l'equip català. El Girona disputarà el Campionat d'Europa, igual que el CP Masnou, que amb Termòmetre es va situar en quart lloc. El millor classificat de tots dos buscarà a l'Europeu una plaça en el Campionat del Món.

Tant Ricard Planiol com Nuri Solé, entrenadors del CPA Olot i del CPA Girona, van mostrar-se molt satisfets amb els seus excel·lents resultats. Planiol va admetre que hi havia "nervis" en el seu equip donada la transcendència del campionat i que això es va traduir en "petits errors" a l'hora d'executar el ball. Tot i això, l'èxit va estar garantit. Solé es mostrava eufòrica per haver pogut dur el Girona al podi: "sempre, en els últims anys, hi pujaven els mateixos i amb una actuació excel·lent hem aconseguit superar el Masnou i endur-nos nosaltres el tercer lloc".