Havia dominat la majoria d'entrenaments lliures i dissabte va embutxacar-se la segona pole d'aquesta temporada. Tot anava encarat perquè Johann Zarco (Ajo Motorsport) liderés la carrera del GP de Catalunya i, malgrat que el francès no va protagonitzar la millor sortida, va acabar guanyant la carrera de Moto2.

Qui sí que va començar la prova amb bon peu va ser Tito Rabat. El barceloní sortia des de la tercera posició i des de l'apagada dels semàfors vermells va estar al capdavant de la carrera, però no estava sol, de ben a prop el seguia Sam Lowes (Speed Up Racing), cinquè a la sortida. A la festa poc després s'hi va afegir Àlex Rins, que després d'obtenir mals resultats en les últimes tres carreres tenia ganes de tornar a pujar al podi.

La primera posició en un principi s'anava intercanviant entre aquests tres pilots però una cosa se'ls escapava, i és que no comptaven amb l'home de la pole, Johan Zarco, que sigil·losament els anava retallant distància fins a aconseguir atrapar-los en les últimes cinc voltes. En els dos girs finals van canviar l'escenari per complet. Una errada de Rins va deixar Zarco segon i, a falta d'una, el francès va avançar a Rabat i aquest va arriscar massa en una de les últimes corves i un error el va relegar fins al tercer lloc del podi. Amb la victòria d'ahir el pilot francès suma la segona victòria de la temporada i es manté líder amb 40 punts d'avantatge sobre el segon.