Només faltava la confirmació oficial i aquesta va arribar ahir al vespre a través d'un missatge al seu compte de Youtube: Joan Laporta es presentarà a les eleccions del Barça, en una carrera on s'intueix que el seu gran rival serà el fins ara dirigent, Josep Maria Bartomeu. "Hola a tothom, com ja sabeu em presento a les eleccions del Barça. Ho faig perquè el club torni a ser de tots. Us he de dir que em sento més preparat que mai per presidir el club, tinc més experiència, els meus defectes, que la majoria ja coneixeu, però mantinc els meus principis", argumenta l'advocat en la seva al·locució. A banda del video, Laporta també va oficialitzar la seva decisió a Twitter.

L'expresident ha llogat un local al cor de Barcelona, al carrer Provença, per situar-hi la seva seu electoral. Segons fonts del seu entorn, un dels cops d'efecte que podria presentar en la campanya electoral és la d'introduir en la candidatura l'exdefensa Carles Puyol. La presentació del seu grup es podria fer a finals d'aquesta mateixa setmana.

El qui va ser màxim responsable del Barça entre 2003 i 2010 afegeix en el seu video de presentació que "per a mi el Barça és més que un club, és una declaració de principis, un model basat en Cruyff, La Masia, Catalunya, Unicef, un club multiesportiu i una organització professional que fa que aquest model funcioni i durant la campanya electoral defensaré aquest model.

L'anunci de Laporta arriba a poques hores que Josep Maria Bartomeu presenti la seva candidatura, té previst fer-ho avui. Les primeres enquestes vaticinen un empat tècnic entre aquests dos aspirants. Bartomeu ha crescut en intenció de vot gràcies al triplet que ha aconseguit el primer equip de futbol (Copa, Lliga i Champions).