A poc a poc i amb bona lletra. Així treballa l'Spar Citylift Girona, tot mirant de posar fil a l'agulla per construir la plantilla més competitiva possible en la que serà la temporada del seu debut a l'Eurolliga. Si fa pocs dies es feia públic el fitxatge de la pivot lituana Lina Pikciute, incorporació que s'havia de sumar a les renovacions de Noe Jordana i Vita Kuktiene, ahir va caure la quarta peça del trencaclosques. Es tracta de l'aler sèrbia Adrijana Knezevic, una jugadora amb molta experiència que arribarà a Fontajau per ocupar la posició de tres, des d'on oferirà tot el seu repertori d'habilitats en el joc ofensiu de l'equip.

Té 28 anys, fa 1,83 metres d'alçada i el seu currículum deixa ben clar que de recorregut no li'n falta. Sap el que és competir a lligues exigents com les d'Espanya, França i també Itàlia i ara arriba a Girona per aportar la seva versilitat al vigent campió de la Lliga Femenina, un equip que competirà per primera vegada en la seva història a Europa. Amb una bona penetració i un llançament exterior acceptable que potser li cal polir una mica, Knezevic pot ocupar qualsevol posició exterior, si bé també ha jugat d'ala-pivot amb el seu país. Precisament amb Sèrbia es donava a conèixer ara fa una dècada al Mundial sub-19 de Tunísia. Allà hi va guanyar la medalla de plata. El mateix any, es penjava l'or amb la sub-18 a l'Europeu.

Amb la majoria d'edat tot just estrenada es plantava a l'aparador continental i el Ros Casares s'afanyava a pescar-la. Llavors va arrencar el seu periple que l'ha dut, a part de l'equip valencià, pel Perfumerías Avenida, el Faenza italià, el Gran Canaria i el Sóller. Va ser el 2010 quan va fer el salt al bàsquet francès, on ha deixat més petjada. Villeneuve d'Ascq, Lotos Gdynia i Tolosa van ser els seus equips fins al 2013, quan va decidir tornar a Sèrbia a la tardor. Primer a l'Spartak i després al Sumadija KG, on va registrar números espectaculars: 25 punts i 11,3 rebots per partit. A mitjans de temporada, va decidir acceptar la proposta d'un Campus Promete que lluitava pel descens. Amb el conjunt de La Rioja va signar 13,2 punts, 5 rebots i 2,6 assistències en els gairebé 35 minuts que va registrar per partit. Un dels que va jugar la va dur fins a Fontajau, al març, on va perdre, tot i els seus 12 punts i 5 assistències.